Façana de la catedral de Girona (Glòria Sánchez / Europa Press)
Façana de la catedral de Girona (Glòria Sánchez / Europa Press)

Atac informàtic al bisbat de Girona amb correus que es feien passar per l'administrador diocesà

La Conferència Episcopal Espanyola ha alertat de correus maliciosos que han rebut diverses diòcesis

Mireia Prats i Riera / Ramon Radó i TrillaActualitzat

Diversos bisbats han rebut els darrers dies atacs informàtics. La Conferència Episcopal Espanyola ha alertat les diòcesis que s'estan rebent correus electrònics fraudulents.

Entre els bisbats afectats hi ha el de Girona, segons ha confirmat TV3. Diversos treballadors de la diòcesi han rebut en les darreres hores correus electrònics amb el remitent de Lluís Suñer, l'administrador diocesà.

Els mails, però, provenen d'adreces electròniques com reverendoffc@gmail.com o ministeruffi@aol.com, que en cap cas corresponen a l'administrador del bisbat. La diòcesi ha avisat els capellans i treballadors del bisbat que no responguin a aquests correus.

Així era un d'aquests correus rebuts:

"Hola, [nom del destinatari], estàs disponible? Tinc una petició que necessito que gestioneu amb discreció. Estaré ocupat en una sessió de pregària durant la resta del dia, sense trucades, així que responeu al meu correu electrònic".

Després de respondre, l'afectat rebia aquesta resposta:

"Això és el que vull que facis per mi: estic treballant en incentius i tenia com a objectiu sorprendre alguns dels nostres diligents empleats de tota la diòcesi amb vals. Vull gestionar-ho personalment i hauria de romandre confidencial fins que tots tinguin els vals, ja que és una sorpresa.

Necessito que obtingueu 20 quantitats de val d'iTunes/Apple de 100€ per a cadascun (total 2.000€). Els hauries de comprar a qualsevol botiga del voltant. Després de rebre'ls, ratlla la part posterior per revelar els codis del val i fes una foto clara de cada targeta i envia'm cada imatge per separat aquí, perquè pugui assignar-les fàcilment al correu electrònic d'una persona.

Conserveu les targetes físiques i el rebut com a referència. Se us reemborsarà degudament per això. Si us plau, feu tot el possible per aconseguir-ho. Pots ajudar amb això?

Benediccions"

La Casa Carles, seu del Bisbat de Girona
La Casa Carles, seu del Bisbat de Girona (Bisbat de Girona)

Diversos bisbats atacats

A hores d'ara no hi ha constància que cap altra diòcesi catalana hagi rebut correus fraudulents com aquests.

Sí que hi ha altres bisbats de l'Estat que n'han rebut. És el cas dels de Salamanca, Àvila, Getafe, Cartagena, Tarassona o la Vicaria General de l'arquebisbat de Madrid.

 

ARXIVAT A:
PirateriaEsglésiaCiberdelicte
Anar al contingut