Zelenski i Mitsotakis a Odessa, visitant la zona on el dia anterior un altre atac rus va danyar greument un edifici d'apartaments (Reuters)

Atac de Rússia a tocar de la comitiva de Zelenski, a Odessa

Les explosions provocades per diversos drons haurien impactat a només 200 metres del comboi on anaven el president ucraïnès i el primer ministre grec, Mitsotakis

Un atac de l'armada russa contra la ciutat costanera d'Odessa, aquest dimecres, ha agafat la comitiva del president Volodímir Zelenski en marxa pels carrers de la ciutat i algunes de les explosions s'han produït a uns 200 metres escassos dels vehicles.

Al comboi presidencial també hi viatjava el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, de visita oficial a Ucraïna. Kíiv ha descartat que l'atac anés dirigit intencionadament contra la comitiva i l'ha atribuït al foc indiscriminat de les tropes de Moscou.

De fet, segons diverses fonts, els bombardejos d'aquest dimecres, que també haurien inclòs el llançament de míssils balístics, haurien causat fins a cinc morts i diversos ferits a la ciutat.

Fonts ucraïneses, i també gregues, han assegurat, però, que no hi ha hagut ferits en cap de les dues delegacions. Això sí, els combois presidencials s'han hagut de desviar, per seguretat, de la ruta prevista. Malgrat tot, posteriorment a l'impacte de les explosions, asseguren que han pogut fer la reunió que tenien prevista. 

Zelenski i Mitsotakis, visitant el port d'Odessa, aquest dimecres (Reuters)

Rússia justifica l'atac

L'exèrcit rus, per la seva banda, ha assegurat que en l'ofensiva d'aquest dimecres a la zona industrial portuària d'Odessa han destruït un hangar on es preparaven drons navals ucraïnesos. Segons Moscou, "l'objectiu ha estat tocat i destruït".

El cap de setmana passat, un altre atac amb drons en una zona residencial d'aquesta ciutat del sud-oest d'Ucraïna va fer 12 morts, entre ells cinc nens.

També aquesta nit passada, les defenses ucraïneses asseguren haver tombat 38 dels 42 drons suïcides que els russos han llançat sobre diverses regions ucraïneses.

Mitsotakis i Zelenski han participat en un homenatge a les 12 víctimes mortals d'un atac rus recent a Odessa (Reuters)

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha condemnat l'atac d'aquest dimecres assegurant que "ningú se sent intimidat per aquest nou intent de terrorisme, ni els dos líders sobre el terreny, ni el valent poble d'Ucraïna".

També el president del Consell Europeu, Charles Michel, ha mostrat el ple suport de la Unió Europea a Ucraïna.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut