Arxiven la denúncia de l'actriu María León contra els agents que la van detenir
L'actriu, en una imatge de la sèrie "El hijo del zurdo" (Movistar Plus)

Arxiven la denúncia de l'actriu María León contra els agents que la van detenir

La intèrpret, que està acusada d'haver agredit una agent, va denunciar que havia estat víctima d'un "abús policial"

Redacció/Agències

Un jutjat de Sevilla ha arxivat la denúncia que l'actriu María León va interposar contra els agents de la Policia Local que la van identificar i arrestar el passat mes d'octubre. Els acusava de detenció il·legal, lesions i un delicte contra la integritat moral.

L'actriu sevillana va ser detinguda acusada d'agredir una agent de la policia local que li havia demanat que l'acompanyés a comissaria per ser identificada. L'actriu, per la seva banda, va negar haver pegat a ningú i va denunciar que havia estat "víctima d'un abús policial".

Els fets van passar la matinada del primer d'octubre, quan l'actriu era a la capital andalusa per participar en un rodatge.

Segons la versió policial, diversos agents van fer aturar un ciclista que presentava símptomes d'anar begut. Mentre li feien la prova d'alcoholèmia, un grup de persones, entre les quals hi havia l'actriu María León, els va començar a increpar i a gravar l'escena amb telèfons mòbils i la Policia Local els va demanar que s'identifiquessin.

L'actriu no portava el DNI a sobre i els agents li van demanar que els acompanyés a la comissaria en un cotxe patrulla per ser identificada.

Quan ja era dins del vehicle, i sempre segons la versió policial, un grup els va encerclar, algú va obrir una porta del cotxe, l'actriu va voler sortir-ne i quan una agent ho va intentar impedir, María León l'hauria colpejat. Va ser llavors quan va ser detinguda.

Durant la compareixença judicial, l'actriu es va acollir al seu dret a no declarar i va ser posada en llibertat provisional, investigada per un presumpte delicte d'atemptat a l'autoritat.

María León va ser detinguda la matinada de divendres a dissabte 1 d'octubre (EFE/ David Arjona)

L'actriu nega la versió policial

L'actriu, que va denunciar els agents que la van arrestar pels delictes de detenció il·legal, lesions i contra la integritat moral, ha negat "haver agredit ningú" i ha assegurat que ha estat "víctima d'un abús policial". La seva denúncia, però, ha estat arxivada.

Per la seva banda, el Sindicat Professional de Policies Municipals d'Espanya (SPPME) a l'Ajuntament de Sevilla ha defensat "l'absoluta professionalitat i exemplaritat" dels agents que van participar en la detenció de l'actriu i ha assegurat que María León va rebre "un tracte correcte i educat" malgrat les seves "provocacions", asseguren, i que qui va haver de ser atesa en un centre sanitari va ser l'agent a qui suposadament l'actriu va agredir.
 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut