Arxivada la causa contra Anna Gabriel, acusada de desobediència per l'1-O

El tribunal tanca la causa d'acord amb el criteri de la Fiscalia i la defensa, i és el primer cas que s'arxiva d'un dels exiliats de l'1-O

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha arxivat la causa contra l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel arran de l'1-O, en què se l'acusava del delicte de desobediència.

Segons la interlocutòria, el tribunal decideix el sobreseïment de la causa perquè la Fiscalia va demanar fer-ho i l'altra acusació, Vox, no s'ha pronunciat en el termini que tenia per fer-ho.

El 18 de gener del 2023, el Suprem va enviar Gabriel a judici per desobediència, però va traslladar la causa a l'Audiència de Barcelona, ja que ella ja no era aforada.

Després de gairebé sis anys a l'exili, Gabriel va tornar de Suïssa el 18 de juliol i va comparèixer davant del magistrat Pablo Llarena, que la va deixar en llibertat. Un cop rebuda la causa, l'Audiència de Barcelona va instar les parts a fer els seus posicionaments.

Vox no ha presentat cap escrit al respecte, mentre que la Fiscalia i la defensa van demanar l'arxivament en constatar que els fets no eren constitutius de delicte.

El ministeri fiscal va presentar el seu escrit el 30 de juny del 2023 i la defensa, el 24 d'octubre. Ara, en la interlocutòria, que ha transcendit aquest divendres, però que té data de novembre del 2023, la secció setena de l'Audiència de Barcelona conclou que els fets que se li atribuïen a Gabriel no són constitutius de delicte i tanca definitivament la causa que tenia oberta. Aquest és, doncs, és el primer cas que s'arxiva d'un dels exiliats de l'1-O.

Gabriel no ha fet cap declaració pública, però 'ha expressat a través de la xarxa X -- abans Twitter-- de la CUP, que el fet li causa "una sensació agredolça" recordant que encara hi ha moltes persones i molts casos pendents.

"Penso amb els milers de persones represaliades, amb els CDR, amb els perseguits per Tsunami Democràtic... malauradament avui no acaba res. Emplacem-nos a continuar defensant els nostres drets."

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OCUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut