Barcelona

Arrimadas: "Aquesta declaració és el desafiament més gran a la democràcia en 30 anys"

La diputada de Ciutadans ha rebutjat la iniciativa de Junts pel Sí i de la CUP afirmant que "la declaració és un menyspreu a la sang, suor i llàgrimes que ens ha costat a molts espanyols, durant molts anys, tenir una democràcia"

RedaccióActualitzat

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha mostrat el seu rebuig frontal a la resolució independentista defensada per Junts pel Sí i la CUP, així com també la seva oposició a la proposta presentada per Catalunya Sí que es Pot. Durant la seva intervenció al Parlament, Arrimadas ha afirmat que la declaració independentista és "el desafiament més gran a la democràcia en 30 anys".

La diputada de Ciutadans ha remarcat que "la declaració és un menyspreu a la sang, suor i llàgrimes que ens ha costat a molts espanyols, durant molts anys, tenir una democràcia". Segons la portaveu de C's, els dos grups parlamentaris que han presentat la iniciativa "utilitzen el sentiment de molts catalans que volen la independència en benefici propi". Inés Arrimadas ha afegit que la resolució serveix per no haver de retre comptes per la corrupció.

En tot cas, Inés Arrimadas creu que la proposta independentista té "tan poc sentit" que els impulsors de la declaració "no han estat capaços de convèncer una majoria de catalans, i ho hem vist a les eleccions". La resolució de Junts pel Sí i la CUP no té legitimitat perquè, segons la portaveu de C's, les dues formacions no han aconseguit la majoria dels vots: "Hem comptat vots i vostès no han guanyat". "Vostès es creuen per sobre de les regles democràtiques, per sobre de la Constitució espanyola, per sobre de l'Estatut d'autonomia, per sobre del reglament del Parlament. El que vostès estan fent és precisament posar en perill el nostre autogovern", ha apuntat Arrimadas.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut