Sant Joan Despí

Arriba l'ambient de tardor amb fred i vent

La tardor arriba de cop a partir del migdia. El front obrirà de bat a bat les portes de la tardor amb un fort descens tèrmic i ventades intenses als dos extrems del país. De ruixats, n'hi hauran, però dispersos i la majoria febles. La neu arribarà al Pirineu de Lleida per sobre dels 1.800 metres. En tot cas, el sol guanyarà terreny durant el dia.

Actualitzat
Adéu a l'estiuet dels últims dies que ens ha ajudat a tenir un octubre amb temperatures més altes del normal, amb dades històriques.

El pas del sistema frontal a primera hora del matí renovarà l'aire de tot el país i entraran vents de nord, més fred, que incidiran directament sobre Catalunya. A 850 hPa, uns 1.500 metres d'altura, les temperatures passaran dels 12-16 graus de dilluns a les 18 hores als 4-8 graus dimarts a la mateixa hora. Al mateix temps, aquesta canalització de vent de nord permetrà que funcioni tota la maquinària de vents del país.

Les temperatures cauran i l'ambient serà fred o fresc. De fet les mínimes del dia no es donaran a primera hora sinó a partir del migdia a alta muntanya i cap al tard a la resta del territori, un cop el fred hagi penetrat per tots els racons. I les màximes, si bé la majoria es donaran al migdia amb valors entre 3 i 8 graus més baixes que dilluns, hi haurà indrets en què es donaran de matinada, tot just abans de l'entrada del front. Els elevats més alts del dia superaran tímidament els 20 ºC.

Ruixats i poca neu. El front passarà amb més fred i vent que pluja o neu. Cauran ruixats dispersos durant el matí. Al Pirineu nevarà amb una cota que baixarà fins els 1.600 metres, si bé serà més una enfarinada que una nevada. A la tarda, el vent de mestral netejarà els núvols i el sol s'imposarà per Ponent i avançarà cap a la costa.

Ventades. El vent serà entre moderat i fort. El mestral bufarà durant tot el dia al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. La tramuntana serà feble amb cops moderats al matí i moderada amb cops forts o molt forts a partir de la tarda i vespre.

Cops de vent de la matinada:

  • - 86 km/h a Portbou, Alt Empordà.
  • - 82 km/h a l'Albiol, Baix Camp.
  • - 74 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, Baix Camp.
  • - 71 km/h a la Sénia, Montsià.

I els pròxims dies...

Cel net de núvols dimecres i dijous, amb teranyines de núvols prims a partir de divendres. Compte amb els refredats, els matins seran freds i els migdies cada cop més suaus sense arribar als valors de les darreres jornades. El fred fred trigarà encara unes setmanes més en arribar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut