Lleida

Arrenquen el cap del monument a Lluís Companys de Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida ha obert diligències a tres joves que han estat enxampats quan robaven el bust del monument de Lluís Companys a la capital lleidatana. Els tres joves, d'entre 18 i 20 anys, veïns de Seròs, al Segrià, van ser enxampats "in fraganti" quan robaven el bust del monument de l'expresident de la Generalitat Lluís Companys de l'avinguda que té el mateix nom. El bust s'ha recuperat quan ja el tenien dins d'un vehicle per emportar-se'l.

RedaccióActualitzat
Gabriel Ramon, portaveu de les joventuts d'ERC de Ponent, ha relacionat l'atac al monument amb la celebració del dia de la Hispanitat. "Aquest matí hem pogut veure quan passàvem per l'avinguda de Lluís Companys que el monument estava destrossat. Havien trencat el bust del president i considerem que aquest és un atac no només contra el president, sinó contra tot el poble de Catalunya. Pensem que ha estat algú que s'ha passat en la celebració del dia de la Hispanitat i l'ha atacat", ha afirmant el militant.

Després que una patrulla de la Guàrdia Urbana l'ha recuperat, el bust ha quedat en mans d'aquest cos, que el lliurarà als responsables urbans de Patrimoni perquè el recol·loquin.

Precisament aquest dissabte que ve està previst que se celebri un homenatge davant del monument amb motiu del 71è aniversari de l'afusellament de Companys.

Anar al contingut