El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant l'entrevista amb l'ACN, a la Sala de Diputats del Palau de la Generalitat
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha estat entrevistat per l'ACN (ACN/Jordi Borràs)

Aragonès reclama pressupostos nous en vigor a principis de febrer, com a màxim

El president de la Generalitat insta els partits a "deixar de banda" línies vermelles per tancar un pacte "al més aviat possible"

Pere Aragonès ha demanat que els pressupostos de l'any 2024 entrin en vigor entre finals de gener i començaments de febrer. En una entrevista a l'ACN, el president de la Generalitat ha assegurat que el govern ja té la "feina feta" i que, si fos per ell, els comptes es podrien aprovar "avui mateix" per portar-los al Parlament.

Aragonès vol que el govern els aprovi després de tancar un pacte amb els grups necessaris "al més aviat possible". En aquest sentit, ha avisat el PSC, Junts, els Comuns i la CUP que "posar moltes línies vermelles pot impossibilitar un acord".

Aragonès ha recordat que, en aquesta legislatura, hi ha hagut pressupostos nous cada any, i amb un "ampli acord" al Parlament. "Si poden entrar en vigor a finals de gener o a començaments de febrer, millor que més endavant", ha reiterat. "En poques setmanes cal accelerar les converses", ha afegit.

Assegura que els partits ja tenen la informació "més important" i subratlla que, per tancar un pacte, caldrà que tothom faci l'esforç de "deixar de banda" les posicions de partit per prioritzar l'interès del país.

En aquesta línia, Aragonès ha assegurat que macroprojectes com el Hard Rock, el futur de l'aeroport del Prat o la B-40 no defineixen "en cap cas" el futur del país.

 

Els lideratges d'ERC

"Em sento amb tota la força i el coratge per continuar al servei de la ciutadania". Així s'ha expressat Aragonès, preguntat per si optarà a ser el cap de llista d'ERC a les pròximes eleccions al Parlament, previstes el febrer del 2025. 

Hi ha afegit que el partit ja prendrà les decisions que correspongui d'acord amb els seus procediments interns. Com també farà amb el cap de llista per a les eleccions europees al juny.

I ha asseverat que el president d'ERC, Oriol Junqueras, és un "actiu polític de primer nivell", independentment de la participació institucional que tingui, sobretot un cop se li apliqui l'amnistia.

També ha tancat la porta a un relleu al capdavant de la direcció d'ERC i confia que el líder a Madrid, Gabriel Rufián, continuï aportant "tota la seva capacitat" al Congrés durant els pròxims 4 anys.

 

ARXIVAT A:
Pere AragonèsPressupostos de la Generalitat
Anar al contingut