Aragonès inaugura a Corea del Sud la primera delegació de la Generalitat a Àsia

Després de consolidar la presència exterior a Europa i Amèrica, el govern aposta ara per un continent amb un gran pes polític, industrial i tecnològic

RedaccióActualitzat

La Generalitat disposa des d'aquest dilluns d'una primera delegació a Àsia. El president Aragonès ha estat l'encarregat d'inaugurar una nova oficina a Seül, a Corea del Sud, amb la qual el govern posa la mirada en aquest continent.

Després de consolidar la presència exterior a Europa i Amèrica, ara s'aposta per una regió que ha de tenir un gran pes estratègic en el segle XXI, segons els experts.

Primer, Corea del Sud, com a prioritat, i l'any que ve, prevista l'obertura d'una segona delegació a Àsia: serà al Japó.


Enfortir les relacions amb el continent

Al capdavant de la delegació sud-coreana hi haurà Jae Yeok Yoon Kang, nascut a Reus de família coreana.

El nou delegat ha destacat que l'obertura de la seu servirà "per avançar cap al futur".

En la mateixa línia s'ha expressat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha assegurat que no es tracta d'"una delegació més":

"Fem un gran salt endavant en la relació exterior i la política internacional de Catalunya. Permetrà tenir una relació més sòlida i més fluida amb les institucions, empreses i societat coreana i obrir-nos al conjunt del continent."

Per la seva banda, la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, ha recordat que l'aplicació de l'article 155 pretenia "desmantellar completament" l'acció exterior i ha afirmat que ara "és més forta que mai".

Serret, Aragonès i el nou delegat del govern a Corea del Sud, aquest dilluns a Seül (ACN/Mariona Puig)


Rebuda en català

Precisament, l'aposta del govern per Corea del Sud en l'acció exterior apunta, també, a la indústria i la tecnologia sud-coreanes

Aragonès té previstes en aquest viatge diverses reunions amb líders polítics i empreses amb presència a Catalunya.

La primera, aquest dilluns, ha estat amb el governador de Gyeonggi, la regió més poblada de Corea del Sud, que ha rebut Aragonès en català amb un "Bon dia, president".

La província envolta la capital, Seül, i suposa una cinquena part del PIB del país.

A més, té un acord de cooperació amb Catalunya des del 1999, que es renovarà l'any que ve per quatre anys més.

Des d'avui, la relació serà encara més fluida gràcies a la nova delegació a Corea del Sud.

ARXIVAT A:
Pere AragonèsTecnologiaGeneralitat de CatalunyaÀsiaCorea del Sud
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut