Dos mesos per investir president o repetició d'eleccions: el calendari a partir d'ara

Hi ha dos mesos per aconseguir una investidura o, si no, es repetiran les eleccions a mitjans de juliol

Actualitzat

Pere Aragonès tampoc ha pogut ser investit president de la Generalitat en segona votació perquè Junts per Catalunya s'ha tornat a abstenir. Per tant, el candidat a la investidura només ha rebut els 42 vots d'Esquerra i la CUP davant els 61 vots en contra de la resta de grups. El rellotge dels dos mesos perquè hi hagi investidura o eleccions s'ha posat en marxa.

Recupera aquí el minut a minut la segona sessió del debat d'investidura

 

Les negociacions es fan ara amb la pressió del calendari, però, tant Esquerra com Junts s'han compromès a desencallar l'acord al més aviat possible. 


Eleccions si no hi ha investidura abans del 26 de maig

Ara els grups tenen menys de dos mesos per escollir la presidència, amb el 26 de maig com a límit.  Si aquell dia no ha prosperat cap investidura, Catalunya anirà automàticament a unes eleccions a mitjans de juliol.

La llei estableix que, passats dos mesos des de la primera votació, si no s'ha pogut escollir cap candidat, la cambra es dissoldrà automàticament i es convocaran eleccions de forma immediata, que s'haurien de fer 47 dies després de la convocatòria del primer ple d'investidura.

 

Mirant el calendari, serien un dia laborable, el dimarts 13 de juliol, sempre que es compleixin aquests terminis.

 

Ronda de consultes de Borràs

En no aconseguir investir resident aquest dimarts, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, haurà de convocar ara una altra ronda de consultes amb els partits per proposar al ple un candidat, que pot ser el mateix o un altre.

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions Parlament Catalunya 2021Pere AragonèsERCJxCatPSCEn comúCUPPPVoxCsParlament de Catalunya
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut