Madrid

Aprovada la reforma laboral gràcies a l'abstenció de CiU i PNB

Després d'un embolic en les votacions de les esmenes a la totalitat, la reforma laboral ha estat aprovada en comissió amb l'abstenció de CiU i el PNB i el suport del PSOE. Amb aquest resultat, no serà necessari que la resolució passi per la cambra baixa, de manera que anirà directament al Senat. Minuts abans de la votació, el PNB pactava amb el PSOE l'enduriment de les causes econòmiques de l'acomiadament. Per la seva banda, PP, ERC, IU, ICV i el Grup Mixt hi han votat en contra.

Actualitzat
El grup socialista ha salvat la reforma laboral en arribar a un acord amb el PNB per endurir la seva proposta sobre les causes que permetran acollir-se a l'acomiadament objectiu per causes econòmiques amb 20 dies d'indemnització. A banda, el PSOE ha ofert a CiU que presenti una esmena en el termini de sis mesos sobre la negociació col·lectiva.

L'esmena de PSOE i PNB modifica la definició de "situació econòmica negativa" original. En concret, el nou text queda així:

"Causes d'acomiadament objectiu
S'entén que concorren causes econòmiques quan del resultat de l'empresa es desprèn una situació econòmica negativa en casos com:
1. Existència de pèrdues actuals o previstes.
2. Disminució persistent del nivell d'ingressos que pugui afectar la seva viabilitat o la seva capacitat de mantenir el volum d'ocupació."

És a dir, es manté l'existència de pèrdues com a causa d'acomiadament però es formalitza l'existència de pèrdues presents o futures. D'altra banda, se suprimeixen la manca persistent de liquiditat i la disminució rellevant de beneficis perquè la causa d'acomiadament sigui la caiguda de la facturació de l'empresa

Així mateix, el PSOE i el PNB accepten reformar l'Estatut dels Treballadors perquè en aquelles empreses en què no hi hagi representació legal dels treballadors, els empleats puguin atribuir la seva representació a una comissió d'un màxim de tres membres integrada per treballadors de la mateixa empresa i elegida democràticament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut