Aplec simbòlic sota el Pi de les Tres Branques mutilat el passat mes de maig

L'emblemàtic pi ha estat el vèrtex de la "V" en què han participat centenars de persones

RedaccióActualitzat

L'Aplec anual del Pi de les Tres Branques ha estat enguany especial per dues raons: la bretolada que va patir el pi el mes de maig i l'assaig de la "V" que es farà la diada de l'11 de Setembre a Barcelona.

Unes 1.500 persones s'han concentrat sota el Pi de les Tres Branques, a Castellar del Riu, per fer un simbòlic assaig de la "V" sota aquest històric símbol del catalanisme. L'aplec ha congregat el doble d'assistents d'edicions anteriors. Una cercavila de gegants, els trabucaires, castells, la lectura d'un poema de Verdaguer i una representació amb el rei infant Jaume I han farcit una jornada molt més multitudinària que de costum.

Diversos voluntaris de l'ANC distribuïen la gent per poder formar la "v". El vèrtex ha estat l'emblemàtic Pi de les Tres Branques, d'on han sortit els dos costats de 77 metres de llargada que formaven centenars de persones.

Els castellers de Berga han format un pilar davant de l'arbre per simbolitzar la branca serrada i s'ha fet una ofrena floral. Des de l'Ajuntament de Castellar del Riu asseguren que la tercera branca del pi estarà restaurada a la tardor. La inclinació del pi vell, mort fa anys, el pes de la branca i la capacitat d'aguantar de les arrels són alguns dels aspectes que s'estan tenint en compte en el projecte d'estudi per restaurar l'històric símbol del catalanisme.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut