Apareix un vaixell misteriós a les costes del Canadà que pot explicar l'origen d'un poble

L'embarcació podria donar informació sobre els avantpassats d'una petita població costanera que va ser colònia britànica

RedaccióActualitzat

El 20 de gener un jove de la localitat costanera de Cape Ray, a l'illa canadenca de Terranova i Labrador, es trobava caçant ànecs marins quan de sobte va trobar "un objecte fosc a l'aigua".

L'objecte en qüestió era un vaixell de fusta de 24 metres d'eslora que dataria del segle XIX i que, tal com recull la BBC, ha despertat l'interès i la curiositat dels prop de 350 veïns d'aquesta petita localitat.

I és que la gran majoria dels seus habitants són descendents de ciutadans anglesos i irlandesos que van arribar a establir-se entre els segles XVI i XIX en aquesta antiga colònia britànica.

D'aquesta manera, la descoberta té un fort component emocional per als seus veïns, ja que podria significar conèixer la història dels seus avantpassats.

Així, la pàgina de Facebook de la comunitat de Cape Ray s'ha transformat en un fòrum d'especulació i investigació sobre els possibles orígens i causes del naufragi.

El que sí que se sap és com ha acabat aquí. Segons els experts, el més probable és que hi arribés gràcies a l'acció de l'huracà Fiona, que el setembre de 2022 va colpejar amb força la costa est del Canadà i que hauria mogut l'embarcació del fons marí.

Més tard, altres temporals l'haurien apropat a poc a poc fins a les platges de Cape Ray.

Pistes sobre el naufragi

Un equip d'arqueòlegs ha examinat el naufragi per recollir pistes sobre quan es va construir l'embarcació i amb quina finalitat.

El procés implica mesurar les fustes per estimar la mida original, així com intentar determinar l'edat dels arbres utilitzats per construir-la, explica Neil Burgess, president de la Societat de Preservació de Naufragis de Terranova i Labrador, al mitjà britànic i a les seves xarxes socials:


Un altre dels arqueòlegs que van participar en la prospecció va ser Jamie Brake, professional de la província de Terranova:

"Esperem poder identificar l'edat i l'espècie de la fusta, així com la composició del metall, per obtenir pistes sobre l'edat i l'origen exactes del vaixell."

Amb tot, els experts han de treballar ràpidament, ja que, tant ells com els seus habitants, temen que les fortes onades puguin allunyar l'embarcació de la costa cap a aigües més profundes. I és que pels veïns, això significaria perdre una oportunitat històrica que els ha aparegut davant gairebé de forma miraculosa. 

ARXIVAT A:
Canadà
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut