Vitòria

Antonio Basagoiti succeeix María San Gil com a president del PP basc

Antonio Basagoiti és el nou president del Partit Popular del País Basc. Basagoiti ha estat elegit amb el 82,3% dels vots dels compromissaris que han assistit al XII Congrés dels populars bascos. Considerat com un candidat de "consens" per succeir María San Gil, el nou líder del PP d'Euskadi ha rebut 284 vots favorables, mentre que 61 dels participants han votat en blanc. Basagoiti, que s'ha esforçat per aparèixer com el "candidat de la unitat", ha tingut paraules de lloança per a an Gil, a qui ha agraït que hagi "defensat els valors que donen sentit a la política i a la vida, en un escenari de constant insensatesa i dificultat".

Actualitzat

"Sempre serà en el meu pensament, i ella ho sap, i jo sempre seré a la seva disposició", ha dit Basagoiti. El nou president dels populars bascos ha parlat també del fins ara secretari general del PP basc, Carmelo Barrio, que ha expressat la seva aposta per mantenir l'estratègia marcada per Jaime Mayor Oreja i María San Gil. "No puc permetre'm el luxe de prescindir d'ell, ni vull fer-ho. És necessari que segueixi aportant la seva capacitat i lleialtat a aquest partit", ha dit.

Pel que fa a la línia política de la seva presidència, Basagoiti ha insistit que determinats "principis i valors del PP basc, com són la llibertat, la defensa d'Espanya i la lluita contra el terrorisme, ni han canviat ni poden canviar". "No s'ha de perdre la coherència ni deixar-se abduir pel nacionalisme", ha insistit.

Finalment, ha assegurat que el que cal ara és "acostar-nos encara més als bascos, per seguir trencant falsos estereotips" i perquè els bascos han de saber que "un Euskadi en pau i en llibertat, amb estabilitat política i institucional, dispararia tots els indicadors de prosperitat i riquesa".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut