Barcelona

Antoni Castells planteja introduir el copagament sanitari en casos de nivells de renda elevats

El conseller d'Economia, Antoni Castells, defensa introduir elements de copagament a la sanitat pública espanyola ja en els pròxims pressupostos. Castells ha fet aquestes declaracions en un curs de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo a Barcelona sobre el futur de l'estat del benestar. Segons Castells, s'hauria de començar per les operacions que tenen un cost més alt i sempre que els beneficiaris tinguin un nivell de renda elevat.

Actualitzat
Antoni Castells planteja que el copagament sanitari, és a dir que el pacient i les administracions comparteixin el cost d'un determinat servei sanitari, s'introdueixi ja en els pròxims pressupostos.

El conseller d'Economia ha recordat que aquesta fórmula ja s'aplica a diversos països europeus i l'ha defensat per a casos en què el nivell de renda del pacient o beneficiari sigui elevat.

Segons Castells, el copagament s'hauria d'aplicar a tot Espanya perquè sigui eficaç i s'hauria de començar per les operacions que tenen un cost econòmic més alt, com ara les destinades a posar pròtesis.

En la seva compareixença, el conseller d'Economia ha defensat el copagament com una mesura per intentar reduir el dèficit públic, qüestió a què s'han compromès tant el govern català com l'executiu espanyol. Segons Castells, algunes de les mesures per reduir el dèficit es concretaran a través del copagament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut