Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Antoni Castells planteja introduir el copagament sanitari en casos de nivells de renda elevats

El conseller d'Economia, Antoni Castells, defensa introduir elements de copagament a la sanitat pública espanyola ja en els pròxims pressupostos. Castells ha fet aquestes declaracions en un curs de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo a Barcelona sobre el futur de l'estat del benestar. Segons Castells, s'hauria de començar per les operacions que tenen un cost més alt i sempre que els beneficiaris tinguin un nivell de renda elevat.

Actualitzat
Antoni Castells planteja que el copagament sanitari, és a dir que el pacient i les administracions comparteixin el cost d'un determinat servei sanitari, s'introdueixi ja en els pròxims pressupostos.

El conseller d'Economia ha recordat que aquesta fórmula ja s'aplica a diversos països europeus i l'ha defensat per a casos en què el nivell de renda del pacient o beneficiari sigui elevat.

Segons Castells, el copagament s'hauria d'aplicar a tot Espanya perquè sigui eficaç i s'hauria de començar per les operacions que tenen un cost econòmic més alt, com ara les destinades a posar pròtesis.

En la seva compareixença, el conseller d'Economia ha defensat el copagament com una mesura per intentar reduir el dèficit públic, qüestió a què s'han compromès tant el govern català com l'executiu espanyol. Segons Castells, algunes de les mesures per reduir el dèficit es concretaran a través del copagament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut