Amazon i Microsoft prohibeixen l'ús del seu reconeixement facial a la policia dels EUA

Microsoft no vendrà el seu programari a la policia i Amazon anuncia una moratòria d'un any mentre ho legisla el Congrés dels Estats Units

Actualitzat

Les multinacionals Amazon i Microsoft han decidit prohibir a la policia que utilitzi el seu sistema de reconeixement facial fins que el Congrés nord-americà en reguli millor l'ús. Ho fan perquè consideren que la policia té un biaix racial en la seva actuació.

La primera a anunciar-ho ha estat Amazon, que imposa una moratòria d'un any en la venda d'aquesta tecnologia. La companyia ha fet l'anunci en el marc de les protestes per discriminació racial i contra la brutalitat policial que ha esclatat als Estats Units arran de la mort de George Floyd.

 

 

Microsoft ha estat la segona a fer el pas. En el seu cas, assegura que no vendrà la tecnologia de reconeixement facial a la policia fins que no hi hagi una "llei nacional clara basada en els drets humans".

Els sistemes de reconeixement facial basats en la intel∙ligència artificial estan, des de fa anys, en el punt de mira dels activistes pels drets humans. Diversos estudis han demostrat que discriminen els negres i persones de pell fosca en general, però en especial les dones, a les quals té més problemes per distingir.
 

Pocs beneficis

Una altra gran companyia, IBM, va fer públic aquest dilluns que abandonava aquesta tecnologia, i ho fa pel mateix, el biaix racista denunciat per organitzacions prodrets civils.

 

Un informe fet per la Unió de Llibertats Civils dels Estats Units el 2018 va comprovar que l'ús d'aquesta tecnologia havia identificat incorrectament 28 congressistes -la majoria de minories ètniques- com a criminals en comparar les seves fotografies amb imatges policials.

El president de la multinacional nord-­americana ha enviat una carta al Congrés en la qual informa d'aquestes decisions i sol∙licita una reforma de la policia i de la tecnologia que utilitza.

Fonts financeres asseguren que la decisió ve motivada per qüestions ètiques, però, a més, aquesta divisió del gegant tecnològic no estava obtenint els beneficis previstos.

ARXIVAT A:
TecnologiaEstats UnitsRacisme
Anar al contingut