Amazon invertirà 15.700 milions a l'Aragó, aposta rècord de la companyia al sud d'Europa

L'anunci l'han fet aquest matí a Saragossa una responsable de la companyia i el president aragonès, Jorge Azcón, que ha destacat que es crearan 17.500 llocs de treball a tot Espanya els pròxims 10 anys

RedaccióActualitzat

Amazon Web Services --AWS-- redobla la seva aposta per l'Aragó, on ja va aterrar fa uns anys. Aquest matí, el gegant del comerç per internet ha anunciat una inversió milionària en aquesta comunitat autònoma: un total de 15.700 milions en els pròxims 10 anys, uns diners que es destinaran a ampliar els tres centres de dades que ja estan en funcionament: dos a Saragossa i un tercer a Osca. 

Durant l'acte de presentació del projecte, el president de l'Aragó, el popular Jorge Azcón, ha explicat que aquesta inversió es traduirà en la creació de 17.500 llocs de treball a tot l'estat, 6.800 dels quals en aquesta comunitat. Azcón se'n felicitava així:

"És la inversió més important en la història de la nostra comunitat autònoma. És un projecte que passarà a la història."

La directora general d'Amazon Web Services per a Espanya i Portugal, Suzana Curic, coincideix amb la rellevància d'aquest projecte subratllant que també és la inversió més important d'aquesta branca de la companyia al sud d'Europa


Un projecte d'interès autonòmic

El president de l'Aragó ha explicat que aquest mateix dimecres el seu govern ja ha aprovat la declaració d'interès autonòmic per a aquest projecte amb l'objectiu que la tramitació administrativa es pugui fer "en el menor temps possible". Amb aquesta inversió de 15.700 milions, Amazon multiplica per sis la seva primera inversió en aquesta comunitat.

Actualment, les seves instal·lacions a Osca, El Burgo de Ebro i Villanueva de Gállego ocupen 46 hectàrees que ara s'ampliaran de forma radical fins a arribar a les 400 hectàrees, l'equivalent a 400 camps de futbol. 

La companyia assegura que els centres seran mediambientalment neutres, i que compensaran l'electricitat utilitzada amb energia renovable

Jorge Azcón, del Partit Popular, ha explicat que ja ha parlat d'aquest projecte amb el ministre de Transformació Digital, José Luis Escrivà, i que espera la col·laboració del govern espanyol. El ministre de Transformació Digital, José Luis Escrivá, ha adduït motius d'agenda per justificar la seva absència i la de la secretària d'estat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut