El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu
Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu
Madrid

Alterar l'ordre públic serà un delicte d'integració en organització criminal

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha avançat al Congrés aquesta i altres mesures que s'inclouran dins de la reforma del Codi Penal en què treballa el govern, amb l'objectiu d'endurir els delictes de vandalisme com els succeïts el passat 29 de març a Barcelona.

RedaccióActualitzat
Entre les mesures anunciades, també destaca la inclusió en la mateixa categoria delictiva la convocatòria de concentracions violentes a través de qualsevol mitjà, inclòs internet. Irrompre en un establiment públic o obstaculitzar-ne l'accés serà penalitzat com a delicte de desordre públic.

Fernández Díaz ha assegurat durant la Sessió de Control que els sembla "fonamental" fer front a aquells moviments que actuïn amb "tècniques de guerrilla urbana". El ministre també ha avançat que planteja incloure com a delicte d'atemptat contra l'autoritat "la resistència activa o passiva gran davant les forces de seguretat", així com a considerar com a agreujants fets com el llançament d'objectes perillosos. Malgrat que Fernández Díaz ha nombrat Barcelona com a exemple del que cal evitar, ha lamentat que "per desgràcia" aquests no succeeixen només a la capital catalana.
Anar al contingut