Bombers, carabinieri i ambulàncies s'han desplaçat a la central de Bargi, al llac artificial de Suviana (Reuters/Ufficio Stampa Unione Comuni Appennino Bolognese)

Almenys tres morts per una explosió en una central hidroelèctrica a Itàlia

També hi ha almenys quatre desapareguts i cinc ferits, i els bombers tenen moltes dificultats per accedir a les instal·lacions, a 30 metres de profunditat

RedaccióActualitzat

Almenys tres persones han mort a Itàlia en l'explosió d'una central hidroelèctrica a l'embassament de Suviana, entre les ciutats de Bolonya i Florència, al nord del país. També hi ha almenys quatre desapareguts, cinc ferits amb cremades i lesions greus, i tres persones il·leses, segons el balanç de la prefectura de Bolonya.

L'accident ha passat cap a les tres de la tarda a la central de Bargi, en una zona que es troba fins a 30 metres sota el nivell de l'aigua, cosa que complica les feines dels equips de rescat. Una seixantena de bombers, carabinieris i ambulàncies s'han desplaçat fins al lloc dels fets.


Inicialment s'havia apuntat que els afectats estaven fent tasques de manteniment a la central, però el prefecte de Bolonya, Attilio Visconti, ha detallat que el grup format per una quinzena de treballadors estava instal·lant noves peces a la central. 

Segons les primeres investigacions, una turbina ha explotat i ha originat un incendi a la vuitena planta subterrània. Alhora, això ha provocat el trencament d'un mur i la novena planta ha quedat inundada. 
 


La central hidroelèctrica es va construir l'any 1975 i l'opera la companyia ENEL. De moment la companyia no s'ha pronunciat sobre les causes de l'explosió, però ha informat que la presa no se n'ha vist afectada.

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut