Equips de rescat treballant per recuperar els cossos sepultats a Shovi
Equips de rescat treballant per recuperar els cossos sepultats a Shovi

Almenys 6 morts i més de 30 desapareguts en una esllavissada al nord de Geòrgia

Les pluges torrencials i el desglaç a la serralada del Caucas haurien provocat una esllavissada sobre el balneari de Shovi

RedaccióActualitzat

Catàstrofe natural al Caucas. Almenys sis persones van morir aquest dijous al vespre en una esllavissada de terra sobre el balneari de Shovi, a la zona muntanyosa de Ratxa, al nord de Geòrgia.

L'esllavissada va arrasar el balneari que es troba just al costat del riu Chanchakhi, a hores d'ara s'han pogut recuperar només sis cossos, però encara hi hauria més de 30 desapareguts. A banda, ja s'han evacuat més de 200 persones amb helicòpter.

El ministre d'Infraestructures georgià, Irakli Karseladze, ha assegurat que "els socorristes continuen la recerca dels desapareguts" sota terra. En el moment de l'accident els equips de rescat no van poder accedir-hi i no van poder arribar al lloc dels fets fins ben entrada la nit.

Imatge aèria on es pot veure l'envergadura de l'esllavissada a Shovi, Geòrgia (REUTERS/Irakli Gedenidze)

Segons els càlculs dels especialistes, l'esllavissada hauria tingut una dimensió de cinc milions de metres cúbics de terra i roques. L'esllavissada s'hauria produït arran d'una suma de factors, les pluges torrencials dels últims dies a la zona i el desglaç de les glaceres de la serralada del Caucas que es troba justament sobre el poble de Shovi.

Shovi es troba al nord de Geòrgia, molt a prop de la frontera amb Rússia. És una zona de muntanya molt popular i un destí habitual per als esportistes de muntanya.

Equips de rescat evacuant els supervivents a Shovi, Geòrgia
Equips de rescat evacuant els supervivents a Shovi, Geòrgia (REUTERS/Irakli Gedenidze)
ARXIVAT A:
Àsia
Anar al contingut