Incendi
Les flames s'han estès des del soterrani cap a les setze plantes de l'edifici (EFE)

Almenys 29 morts en l'incendi d'una discoteca al centre d'Istanbul, a Turquia

Les flames s'han estès des del soterrani cap a les setze plantes d'un edifici residencial quan es feien unes obres de reparació al local d'oci

RedaccióActualitzat

Almenys 29 persones han mort en un incendi en una discoteca al centre d'Istanbul, a Turquia. El foc també ha causat un ferit més que està hospitalitzat en estat crític.

Les flames s'han estès des del soterrani cap a les setze plantes d'un edifici residencial situat al barri de Gayrettepe, quan es feien unes obres de reparació al local d'oci. De fet, segons ha indicat el governador d'Istanbul, Davut Gül, al diari turc Hürriyet, algunes víctimes són treballadors de la construcció.

L'alcalde d'Istanbul, Ekrem Imamoglu, ha explicat que els responsables de la discoteca haurien començat les reformes sense tenir els permisos per fer-les. A més, ha apuntat que hi havia una gran quantitat de material d'obra dispers pel local, cosa que ha pogut facilitar l'incendi.

Un gran nombre de bombers s'han desplaçat al recinte per intentar salvar persones possiblement atrapades i controlar les flames (EFE)

Les flames, que s'han declarat cap a la una del migdia hora local, ja s'han extingit i s'ha obert una investigació per saber-ne les causes.

El ministre de Justícia, Yilmaz Tunç, ha anunciat en un missatge a la xarxa social X el nomenament de tres fiscals per investigar el sinistre i ha afegit que s'han emès ordres per detenir cinc persones, entre elles el responsable de l'obra.

Per la seva banda, Güt ha assenyalat que l'espai afectat era una discoteca, oberta el 1987, amb la llicència en regla. L'espai, anomenat Masquerade, era un conegut lloc d'oci on es feien concerts de música amb un aforament de fins a 3.000 persones.

ARXIVAT A:
Turquia
Anar al contingut