Erupció del volcà Marapi, a l'oest de l'illa de Sumatra, a Indonèsia
Erupció del volcà Marapi, a l'oest de l'illa de Sumatra, a Indonèsia

Almenys 11 alpinistes morts en l'erupció d'un volcà a l'illa indonèsia de Sumatra

Encara hi ha 12 desapareguts després que aquest diumenge el Marapi llancés cendra i fum a 3.000 metres per sobre del cràter

Actualitzat

L'erupció del volcà Marapi, a l'oest de l'illa de Sumatra, a Indonèsia, ha causat almenys 11 morts, tots alpinistes. A banda, se n'han trobat tres de vius i n'hi ha 12 de desapareguts. Els equips de rescat han hagut de suspendre les tasques de recerca per noves erupcions més petites.

Feia dies que l'activitat volcànica creixia però les autoritats van continuar donant permisos per fer-hi excursions.

Els tres supervivents han estat rescatats al costat del cràter. "Estaven en estat de debilitat i alguns tenien cremades", segons han explicat les autoritats locals.

Es tracta d'una muntanya molt freqüentada per turistes que practiquen excursionisme i alpinisme.

El volcà va entrar en erupció aquest diumenge i durant 4 minuts va llançar una columna de cendra i fum a 3.000 metres per sobre del seu cràter. De la zona se n'han pogut evacuar 125 persones més, la gran majoria sans i estalvis.


El volcà Marapi, a Indonèsia, ha llançat una columna de cendres i fum a 3.000 metres per sobre del seu cràter (Reuters)

Hi ha almenys vuit persones que han patit cremades i, entre elles, una té una lesió al cap i una altra té una fractura. Els ferits es trobaven a prop del cràter quan el volcà va entrar en erupció.

Als residents dels pobles del voltant se'ls va dir que es quedessin a casa seva i se'ls van enviar màscares, segons asseguren des de l'administració. 

Les autoritats han imposat una zona d'exclusió de tres quilòmetres al voltant del cràter. 


Marapi, muntanya de foc

El Marapi és un volcà de 2.891 metres d'altitud. El seu nom significa "la muntanya de foc" i és el volcà més actiu de Sumatra. 

Indonèsia es troba a l'anell de foc del Pacífic, on la convergència de plaques continentals provoca una important activitat volcànica i sísmica. El país té prop de 130 volcans actius.

 

 

Anar al contingut