Los Angeles

Alerten d'un virus mortal al parc de Yosemite que podria haver contagiat 10.000 turistes

Les autoritats sanitàries dels Estats Units alerten que uns 10.000 turistes poden haver contret un virus mortal durant la seva estada al Parc Nacional de Yosemite, a l'estat de Califòrnia.

RedaccióActualitzat
Les autoritats sanitàries dels Estats Units alerten que uns 10.000 turistes poden haver contret un virus mortal durant la seva estada al Parc Nacional de Yosemite, a l'estat de Califòrnia. Es tracta del hantavirus, que causa una síndrome pulmonar poc freqüent. De moment, entre els estiuejants de Yosemite s'han detectat sis casos de la infecció. En les últimes hores, dos dels afectats han mort.

Es creu que les persones infectades van contreure el virus a les instal·lacions d'un dels campaments del parc, que ja s'han tancat al públic. Dels afectats, quatre s'havien allotjat en una cabana a la zona de Curry Village. El parc alerta que les persones que hagin estat en aquestes cabanes entre el 10 de juny i el 24 d'agost "tenen risc de desenvolupar la malaltia en les pròximes sis setmanes". Es calcula que podrien ser un total de 10.000 persones.

El virus l'escampen animals rosegadors com els ratolins o les rates, a través de l'orina o els excrements, però no s'encomana d'una persona a l'altra. Els símptomes són febre, cansament, marejos, vòmits o diarrea. Actualment no hi ha cap tractament contra aquest virus, però la detecció precoç pot contribuir a salvar la vida dels afectats.
Anar al contingut