Rastre del bòlid al cel de l'Urgell. (Foto: Josep Regí)
Rastre del bòlid al cel de l'Urgell. (Foto: Josep Regí)
Barcelona

Albiren un bòlid espectacular al cel de Catalunya

Un bòlid ha travessat el cel de Catalunya poc abans de les set del matí d'aquest diumenge

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge al matí, al voltant de les 6.55, algunes persones han observat el pas d'un bòlid al cel.

Els testimonis han vist una llum potent amb colors canviants que creuava el cel en molt pocs segons. Alguns fins i tot han sentit un soroll fort al cap de pocs minuts.

Segons els experts consultats de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC-IEEC), en la seva entrada a l'atmosfera la roca podria pesar uns centenars de quilos, però encara és aviat per precisar-ho. Si algun fragment hagués arribat a terra, estaríem parlant d'un meteorit.

La imatge del bòlid s'ha enregistrat des de l'estació de videodetecció de la xarxa d'investigació de bòlids i meteorits SPMN que opera a Folgueroles. L'ha gravat Pep Pujols, de l'Agrupació Astronòmica d'Osona que opera una estació de videodetecció de la Xarxa d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits sota la direcció científica del Dr. Josep M. Trigo de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC-IEEC).

Els bòlids no són un fenomen estrany, però sí difícil de veure. Es produeix quan una roca provinent de l'espai entra a l'atmosfera i es desintegra pel fregament amb l'aire.

 

Anar al contingut