Xavier García Albiol es queda sense l'escó que tenia a la cambra alta (EFE)
Xavier García Albiol es queda sense l'escó que tenia a la cambra alta (EFE)
Barcelona

Albiol perd el seu escó en el repartiment dels 8 senadors que designa el Parlament

La Junta de Portaveus acorda que Ciutadans, Junts per Catalunya i Esquerra tindran dos representants cadascú, el PSC un i els comuns un altre

RedaccióActualitzat

El repartiment dels vuit senadors que designa el Parlament ha deixat fora de la cambra alta el líder del PP català, Xavier García Albiol. La Junta de Portaveus, reunida per primera vegada aquest matí, ha decidit enviar al Senat dos representants de Ciutadans, dos de Junts per Catalunya, dos més d'ERC, un del PSC i un altre de Catalunya en Comú. Això fa que García Albiol perdi la seva condició de senador per designació autonòmica, ja que els populars s'han quedat sense dret a tenir un representant al Senat a través de la cambra catalana.

Qui sí que podria mantenir el seu escó a la cambra alta és l'expresident de la Generalitat José Montilla, que ara ocupa el lloc que el PSC mantindrà. Hi ha temps fins al 27 de febrer perquè els diferents grups presentin els noms dels candidats a ocupar els escons. Després hauran de ser votats pel ple del Parlament i, així, prendre possessió de l'acta al Senat.

A banda d'aquesta qüestió, els grups parlamentaris també han decidit activar al més aviat possible la constitució de les sis comissions no legislatives al Parlament. Aquest pas no requereix esperar la formació del govern per començar els treballs. Es tracta de les comissions de Matèries Secretes i Reservades, de Peticions, de l'Estatut del Diputat, de la Sindicatura de Comptes, de la Sindicatura de Greuges i de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Els portaveus dels grups s'han emplaçat a reunir-se els pròxims dies per tancar algunes qüestions que permetin posar en marxa aquestes comissions, com qui les presidirà de manera provisional o quina quantitat de diputats integraran les comissions, un punt que genera controvèrsia entre les diferents forces.

ARXIVAT A:
CUPPPUnides PodemEn comúEleccions 21DPSCCsERCJxCat
Anar al contingut