Barcelona

Albert Rivera: "Hi ha una Catalunya real que avui ha parlat"

Ciutadans ha triplicat els resultats de les eleccions del 2010 i ha passat de 3 a 9 escons. Sobre l'escenari que ara es presenta, Rivera ha assegurat que Mas hauria de tenir "la dignitat de dimitir. Si segueix agafant-se a la cadira, buscarem suports perquè marxi".

Carla PedretActualitzat
Més de 269.000 vots i 9 escons. Ciutadans ha aconseguit triplicar els resultats de les passades eleccions i ha registrat un dels creixements més destacats d'aquest 25-N. En mig d'abraçades i crits d'eufòria, el president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha mostrat molt satisfet amb aquest increment de més de 167.000 vots, que traduïts en escons, suposen passar de 3 a 9 representants al Parlament.

"Hi ha una Catalunya silenciada durant molt de temps, que tenia por de ser assenyalada per sentir-se catalana i espanyola". Aquesta "Catalunya real avui ha parlat". "Avui més que mai hem de dir: Catalunya és la meva terra, Espanya és el meu país i Europa el meu futur", ha afirmat Rivera. El públic ha respost les seves paraules corejant "Mejor unidos", el lema de la campanya.

El líder de Ciutadans ha remarcat els esforços de la seva formació que, amb una campanya de només 200.000 euros, "sense robar i sense mentir", ha pogut triplicar els seus resultats. Molts ciutadans han entès "la nostra manera de fer política" que consisteix a poder "mirar-los a la cara".

El partit interpreta l'increment dels vots com la voluntat "d'una part de poble" perquè Ciutadans parli dels "seus problemes" i es defensi "la convivència, la unitat i la regeneració democràtica". Aquestes persones veuran com "a partir de la setmana que ve", Ciutadans "començarà a defensar-los".

"Ens sentim orgullosos de ser catalans, espanyols i europeus. La lliçó d'aquesta campanya és que es pot parlar clar, parlar dels problemes de la gent i a la vegada triplicar resultats", ha conclòs Rivera, abans que l'auditori comencés a cantar "jo sóc català, català i espanyol".

Sobre el que pot succeir a partir d'ara, Rivera ha afirmat, en declaracions a TV3, que espera que Mas "tingui la dignitat de dimitir. Si Mas segueix agafant-se a la cadira, buscarem suports perquè marxi. Si ERC vol salvar Mas, haurà de donar explicacions".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut