Albert Rivera en un acte a Almeria
Albert Rivera en un acte a Almeria

Albert Rivera a Junqueras i consellers empresonats: "Els vam advertir que això era il·legal"

Actualitzat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat aquest dijous que s'ha demostrat que "quan s'apliquen les lleis, es restitueix la confiança en les institucions".

Rivera, que ha participat en l'acte de Ciutadans a Almeria, ha reaccionat a l'empresonament de Junqueras i els vuit consellers dient que s'ha de respectar la independència dels jutges i no donar lliçons:

"Com a demòcrata respecto la independència dels jutges. Aquests dies sento alguns polítics que diuen als jutges el que han de fer. Els polítics hem de callar. Cap alcaldessa ni president autonòmic han de dir als jutges el que han de fer."

El líder de Ciutadans ha dit que des de la seva formació ja van advertir el govern de Puigdemont què els passaria si vulneraven la llei:

"Els ho vam advertir des de la tribuna del Parlament, això és il·legal. També els lletrats del Parlament. També el Consell de Garanties Estatutàries i el Tribunal Constitucional en diverses sentències, i els van ignorar i es van saltar les lleis."

També ha subratllat que si no són capaços de respectar les lleis, el jutge decideix que vagis a presó:

"Haurien d'entendre que potser un jutge t'imputa, et crida a capítol i decideix que no pots estar en llibertat si no ets capaç de respectar les lleis del teu país."

Albert Rivera ha fet referència també a la "fuga de capitals" i al viatge de Puigdemont a Bèlgica:

"A Catalunya no només hi ha fuga de capitals i els dipòsits, també es fuga el president."

 

Abans d'assistir a un acte a la UAB, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas ha assegurat que el seu partit "respecta" les decisions judicials i ha fet una crida a formar, després del 21D, una alternativa de govern que es marqui com a objectiu "recuperar el sentit comú".

"Els catalans estan farts del procés, del monotema, i cal obrir una nova etapa". 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21D
Anar al contingut