Captura de pantalla del primer curtmetratge d'Albert Espinosa, "Pitahaya" .
El primer curtmetratge d'Albert Espinosa, "Pitahaya", narra la història d'un nen de deu anys que es perd a Mercabarna.
Estats Units

Albert Espinosa guanya el premi al millor curt narratiu del festival Urbanworld i entra en la cursa cap als Oscars

"Pitahaya" guanya el premi al millor curt narratiu del festival de cinema Urbanworld de Nova York que comporta a entrar automàticament en la cursa pels guardons

RedaccióActualitzat
El primer curtmetratge d'Albert Espinosa, "Pitahaya", ha guanyat el premi al millor curt narratiu del festival de cinema Urbanworld de Nova York, el més important a nivell multicultural als Estats Units. El fet que el curt hagi estat distingit en aquest prestigiós festival entre les més de 70 pel·lícules que s'hi han presentat fa que aquesta cinta quedi preseleccionada automàticament en la cursa cap als Oscars. Ara, doncs, està a l'espera que el 25 de gener s'anunciï la llista definitiva de finalistes que competiran pels guardons de Hollywood.

"Pitahaya" explica durant un quart d'hora la història d'un nen de deu anys que es perd a Mercabarna quan hi va d'excursió amb l'escola. Francesc Garrido i el jove Rubén Sánchez són els protagonistes d'aquest curt, que es podrà veure per internet a partir del 25 d'octubre en la seva web i que es va estrenar el mes de juliol al festival de l'Alfàs del Pi, a la Marina Baixa, on va obtenir el premi a la millor fotografia per a Arnau Valls Colomer.

El creador de "Polseres vermelles", una sèrie que precisament aquesta setmana ha estrenat la versió nord-americana a la cadena FOX, s'ha estrenat amb "Pitahaya" com a director i guionista del seu primer curtmetratge.

L'estrena del curtmetratge a nivell internacional va tenir lloc en el 18è Festival de Cinema Internacional de Rhode Island Flickers l'agost passat.

Anar al contingut