Rescat d'una persona atrapada per l'aiguat a Santa Bàrbara
Rescat d'una persona atrapada per l'aiguat a Santa Bàrbara (La Plana Ràdio)
Santa Bàrbara

Així va ser el delicat rescat d'una jove atrapada per la DANA a Santa Bàrbara

L'Aroa, la noia rescatada al barranc, va poder sortir del vehicle i va aconseguir agafar-se a una branca

RedaccióActualitzat

Santa Bàrbara, al Montsià, és un dels municipis fortament impactats per la DANA d'aquest cap de setmana. Hi van caure més de 200 litres per metre quadrat i els carrers es van convertir en torrentades perilloses que es van endur cotxes i van causar destrosses també a l'interior dels edificis. Entre les actuacions que van haver de fer-hi els bombers, rescatar una persona a la qual l'aiguat va enxampar mentre circulava amb el cotxe.

En aquest vídeo de La Plana Ràdio es pot veure com va ser el rescat d'una jove que, expliquen, va poder sortir del vehicle i agafar-se a un arbre fins que els bombers la van poder ajudar, amb una corda i agafada a un dels efectius, a desplaçar-se fins a un lloc segur:


Els fets van passar a la zona coneguda com les quatre carreteres. La jove rescatada, l'Aroa, va estar-se dues hores agafada a l'arbre. La noia ha explicat al "Tot es mou", de TV3 que quan va arribar al carrer gairebé no baixava aigua pel barranc i que la crescuda va ser sobtada.

El cotxe va quedar frenat per un senyal de trànsit i va començar a entrar aigua al vehicle. Ella va trucar al seu pare perquè avisés el 112 i va poder sortir de l'automòbil perquè s'havia trencat el vidre de la part de darrere. L'aigua se la va endur uns metres, però va aconseguir agafar-se a una branca. Després d'una experiència com aquesta, té clar que la prudència s'ha d'extremar sempre en cas de pluja. "Va ser molt dur", admet.

Durant l'episodi de pluges torrencials, els Bombers de la Generalitat van rescatar dotze persones a les Terres de l'Ebre, de les quals deu estaven atrapades en vehicles. La majoria, en passos subterranis on s'havia acumulat molta aigua.

Un esvoranc al carrer

L'endemà del moment més fort de l'aiguat, els bombers han continuat treballant al municipi, on s'ha obert un esvoranc entre els carrers Aire i Rentadors. Els veïns han hagut de treure fang i netejar els baixos on va entrar l'aigua, a més d'avaluar els desperfectes.

Esvoranc a Santa Bàrbara per la DANA
Esvoranc a Santa Bàrbara per la DANA (CCMA)
L'endemà de l'aiguat, toca fer balanç i neteja
L'endemà de l'aiguat, toca fer balanç i neteja (CCMA)

 

ARXIVAT A:
Inundacions
Anar al contingut