Climate Center ha recreat com quedaria Barcelona amb l'augment del nivell del mar (Climate Center)

Així s'inundarien Barcelona i diverses ciutats si puja el nivell del mar per la crisi climàtica

L'entitat d'investigació Climate Center ha recreat com quedarien algunes parts de capitals de tot el món si les temperatures pugessin tres graus en els pròxims anys

RedaccióActualitzat

Mentre els líders i representants de països de tot el món es reuneixen a Dubai en la cimera anual de les Nacions Unides sobre el clima, la COP28, una nova anàlisi mostra l'estat en què quedarien algunes de les principals ciutats del planeta si la temperatura augmentés 3 ºC més.

La creixent contaminació ha fet créixer l'escalfament global, ha provocat sequeres greus, inundacions mortals i que el gel i les glaceres d'arreu del planeta es vagin desfent sense parar.

Els científics alerten, ja fa temps, que la constant pujada del nivell del mar continuarà durant les properes dècades, a mesura que vagin augmentant les temperatures.

Un informe recent de l'ONU va mostrar que el món està actualment en camí d'escalfar-se fins als 2,9 ºC.

L'anàlisi de Climate Center, una entitat d'investigació climàtica sense ànim de lucre, il·lustra aquest risc real si els països no aconsegueixen aturar la tendència d'escalfament precipitat del planeta.

Aquesta és la comparativa d'algunes ciutats, de com estan ara i com estarien amb un augment de tres graus de la temperatura.

Barcelona, Catalunya

Dubai, Emirats Àrabs Units

Lima, Perú

Durban, Sud-àfrica

Bombai, Índia

Copenhaguen, Dinamarca

Londres, Anglaterra

Nova York, Estats Units

Melbourne, Austràlia

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut