El vaixell Open Arms Uno, al port de Borriana
El vaixell Open Arms Uno, al port de Borriana

Així és l'Open Arms Uno, el vaixell més gran de la flota de rescat de l'ONG

Donada pel director de cinema argentí Enrique Piñeyro, l'embarcació té capacitat per a 300 persones, 31 tripulants i 26 llits d'hospital, amb una coberta on pot aterrar un helicòpter

Actualitzat

Open Arms té un nou vaixell insígnia, l'Open Arms Uno. És la nau més gran de la flota de nou vaixells d'aquesta ONG, amb seu a Badalona, dedicada al rescat humanitari al Mediterrani. El presenta aquest dimecres al port de Borriana, a la Plana Baixa, a Castelló.  


Aquest nou vaixell respon a la necessitat de tenir una nau més gran per "afrontar amb més seguretat les missions al mar davant les creixents dificultats a les quals ens enfrontem". I de donar suport i, en el seu moment, substituir el remolcador Open Arms que va iniciar les activitats de rescat el 2017.

L'Open Arms Uno el van construir l'any 2000 a Noruega (Open Arms)


L'Open Arms Uno és la donació del director de cinema i filantrop argentí Enrique Piñeyro, estret col·laborador a través de l'ONG Solidaire, i que ara se suma al projecte Open Arms amb la cessió del vaixell.


L'Open Arms Uno

Amb 66 metres d'eslora i 15 de mànega, va ser construït a Noruega l'any 2000. Ha fet tasques polivalents de suport, de salvament marítim i de transport de materials i equips al mar del Nord.

Té una coberta de 353 metres quadrats, on pot aterrar un helicòpter en cas d'emergència i evacuació. Portarà a bord 4 llanxes RHIB per fer els rescats. El vaixell permet acollir 300 persones a més de 31 tripulants, un nombre que es pot ampliar sense fer perillar les condicions de la nau. També compta amb un hospital amb 26 llits.


Segons l'ONG, l'Open Arms Uno els permetrà "arribar més ràpid a les zones de rescat, ajudarà a protegir la vida de més persones en dificultat i ser més eficaços en la defensa dels drets humans del més vulnerables".

Segons cita l'ONG, l'Organizació Internacional per a les Migracions (OIM) calcula que aquest any més de 1.555 de persones han perdut la vida al Mediterrani intentant arribar a Europa.

L'Open Arms Uno te capacitat per a 300 persones, 31 tripulants i 26 llits d'hospital (Open Arms)


El tonatge del nou vaixell és quatre vegades superior a la de l'antic remolcador Open Arms, que té més de 50 anys. El vell remolcador ha fet l'equivalent a dues voltes al món i ha rescatat més de 7.300 persones i des que fa quatre anys forma part de la flota humanitària.

Oscar Camps, fundador i director d'Open Arms; Enrique Piñeyro, donant de la nau i fundador de l'ONG Solidaire, i Jaime Larrucea, advocat especialitzat en dret marítim, han donat a conèixer el nou vaixell al port de Borriana, on s'ha condicionat l'Open Arms Uno per a la seva nova missió.

L'Open Arms Uno és el vaixell més gran de la flota de l'ONG de rescat humanitari(CCMA)
ARXIVAT A:
Open ArmsMigracionsDrets humans
Anar al contingut