Bateig d'un Boing 787-3 Dreamliner d'Air Europa

Air Europa apunta al primer rescat espanyol per la crisi del coronavirus

El rescat de l'Estat espanyol, d'una quantitat que no s'ha concretat, permetria que Iberia adquirís una aerolínia amb els comptes més sanejats

El govern espanyol ha accelerat les negociacions per al rescat d'Air Europa. El descens d'activitat derivat de les limitacions del coronavirus ha passat factura a l'aerolínia, que està en una situació financera molt delicada. La intenció del govern espanyol és declarar-la "estratègica" perquè pugui beneficiar-se d'un rescat que arriba quan encara no s'ha tancat la compra d'Air Europa per part d'Iberia

Segons fonts del Ministeri de Transports citades per diversos mitjans, les converses estan molt avançades. L'operació passaria per fer-hi una injecció de diners públics a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials, la SEPI, que, de fet, ja va reservar 10.000 milions d'euros per donar suport a les empreses considerades estratègiques que quedessin molt tocades econòmicament per la Covid-19.

El rescat arribaria després que, al novembre de l'any passat, Iberia va arribar a un acord per comprar Air Europa per 1.000 milions d'euros, amb la intenció de rellançar l'aeroport de Madrid-Barajas com a hub europeu. La setmana passada, el president d'Iberia, Luis Gallego, refermava el seu interès en una adquisició que veu estratègica, però ja advertia que, després de la Covid, Air Europa ja no valia els 1.000 milions que es van anunciar al novembre, de manera que la transacció podria acabar descarrilant si no s'arriba a un acord en el preu.

Així, doncs, el rescat de l'Estat espanyol, d'una quantitat que no s'ha concretat, permetria que Iberia adquirís una aerolínia amb els comptes més sanejats. De moment, fonts del sector apunten que Air Europa pot arribar a perdre 400 milions d'euros aquest any.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut