Aguirre i Cifuentes, imputades en la trama Púnica per finançament irregular del PP

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha imputat les expresidentes madrilenyes Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes dins la trama de la Púnica, pel finançament irregular del PP madrileny. És una decisió del jutge Manuel García Castellón, que porta el cas.

Els delictes pels quals se les investigarà són tràfic d'influències, prevaricació, falsedat de comptes i un delicte electoral.

Cifuentes declararà l'1 d'octubre; Aguirre, el 18. Amb elles, el jutge ha imputat altres càrrecs dels governs madrilenys del PP per petició de la Fiscalia.

En concret, el jutge estudia si Aguirre coneixia i fins i tot controlava la suposada caixa B del PP de Madrid. Cifuentes, de la seva banda, hauria fet una adjudicació de forma irregular.

El que es tracta d'esbrinar en aquest cas és si el PP madrileny es va finançar de manera il·legal amb donacions de l'empresa de telecomunicacions Indra. I fins a quin punt les dues expresidentes n'eren responsables.

El jutge atribueix a Aguirre "una paper decisiu i essencial" en el presumpte finançament irregular del PP i sospita que va ser qui va "idear la recerca de recursos" per pagar les campanyes que ella escollia.

També acusa de tenir un paper "essencial i decisiu" els seus més estrets col·laboradors, l'expresident madrileny Ignacio González, l'exconseller Francisco Granados i l'exgerent del PP de Madrid Beltrán Gutiérrez.

Al costat de les dues exdones fortes del PP a Madrid, García Castellón ha citat a declarar també com a investigades 40 persones més.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióPúnicaPPCristina Cifuentes
Anar al contingut