Agafar l'avió cada dia o viure en una autocaravana: efectes del preu del lloguer a Eivissa

Els preus de l'habitatge són tan prohibitius que els treballadors no poden pagar-se un pis a l'illa

RedaccióActualitzat

"Em van oferir coses com un sofà a 600 euros al mes" explica la Xisca Sáez, que buscava habitatge a Eivissa per treballar-hi de mestre. Ella viu a Mallorca i, com altres companys, li va tocar plaça a una altra illa, després de fer oposicions. Al final, ha optat per continuar vivint a Mallorca i desplaçar-se cada dia a Eivissa. 

El problema de l'accés a l'habitatge és tan greu allà que li surt a compte invertir cinc hores diàries en desplaçaments (avió i autobús), agafar deu vols la setmana i pagar entre 400 i 600 euros al mes. "Estic esgotada físicament i mentalment", es lamenta.

Una habitació amb un llit doble pot costar entre 1.000 i 1.500 euros al mes. A més, quan comença la temporada turística, encara és més difícil trobar lloc per viure perquè hi ha pisos que es lloguen amb la condició de marxar perquè els ocupin els turistes, quan arriba l'abril.

"Vens a treballar i els diners se'n van tots en el lloguer", com diu la cambrera Diana Margini, que ha optat per viure en una autocaravana, com fan cada vegada més treballadors.
 

 

 

ARXIVAT A:
HabitatgeIlles Balears
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut