Barcelona

Afectats per la hipoteca es manifesten en una quarantena de ciutats per exigir solucions

Aquest diumenge a la tarda s'han fet en una quarantena de ciutats espanyoles manifestacions per reclamar solucions al problema de les hipoteques, que s'ha agreujat per la crisi econòmica.

Actualitzat
Unes 7.000 persones, segons els organitzadors, 2.500 segons la Guàrdia Urbana, han recorregut el centre de Barcelona per exigir que el lliurament de l'habitatge serveixi per liquidar el deute contret, la paralització dels desnonaments i la reconversió dels pisos hipotecats en lloguers socials.

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), que ha organitzat la manifestació, Ada Colau, ha assenyalat que la protesta ha tingut un caràcter festiu i ha transcorregut sense incidents.

Una gran pancarta en què s'exigia el dret a l'habitatge ha encapçalat la manifestació, en la qual s'ha pogut veure gent de totes les edats, fins i tot famílies amb nens. A la manifestació hi havia moltes pancartes en les quals es demanava el dret a un "habitatge digne" i l'"estop als desnonaments", entre altres eslògans.

La manifestació ha canviat de recorregut per no coincidir amb el correfoc de les Festes de la Mercè, després de sortir de la plaça de Catalunya i arribar fins a pla de Palau, on hi ha la seu de la delegació del govern i on s'ha llegit un manifest amb les principals reivindicacions dels manifestants.

A Girona, Tarragona i Lleida també hi ha hagut protestes. A Girona, per exemple, cada dia vuit famílies entren en procés d'execució hipotecària.

Arreu de l'Estat, s'hi han sumat més de quaranta ciutats. Ara, els organitzadors començaran a recollir les 500.000 firmes que es necessiten per intentar canviar la llei.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut