Adele
Adele viu a Los Angeles amb la seva família

Adele explica que té SAD: què és aquest trastorn i per què li complica viure a Londres

La cantant britànica diu que té un trastorn afectiu estacional que li fa difícil viure al Regne Unit

La cantant britànica Adele ho té difícil per viure a Londres. Ha explicat que té un trastorn afectiu estacional, conegut com a SAD per la sigla en anglès, que l'allunya del Regne Unit.

"De vegades és estrany, perquè soc molt britànica", ha assegurat en una entrevista des de Los Angeles, on viu amb la seva família, que publica aquest dissabte The Hollywood Reporter. "Tinc una depressió estacional molt dolenta, així que el temps és bo per a mi aquí", afegeix. 

El trastorn afectiu estacional també se'l coneix com "la depressió de l'hivern", perquè és en aquesta estació quan es fa més intens i més es nota. Estem exposats a menys hores de llum i això té una influència directa en l'energia del cos, l'angoixa o la depressió. 

A l'estiu, la gent està més desperta, més activa, i en principi, menja i dorm menys, igual que els animals, quan es desperten a la primavera, després d'hibernar.

Així doncs, el clima londinenc, més aviat inestable i majoritàriament ennuvolat i plujós a l'hivern, pot afectar l'estat d'ànim.

 

Amb tot, Adele assegura: "Enyoro molt Londres, però trobo a faltar el Londres d'abans que tot això passés a la meva vida." Ho diu fent referència a la seva cançó "Hometown Glory", inclosa en el seu àlbum de debut, el 2008. 

Explica que recorda quan la va compondre "com si fos ahir". "La vaig escriure l'endemà d'anar a la meva primera manifestació. A Londres, al Regne Unit, ens va molestar que Tony Blair anés a la guerra a l'Iraq", diu a l'entrevista. "Va tenir una participació d'un milió de persones a Londres", afegeix. "Jo tenia 16 anys, i la meva amiga Olivia i jo hi vam anar. Vam fer la nostra pancarta i ens va semblar tan poderós..."

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut