L'actor ha mort als 42 anys (Instagram)

Adan Canto, actor d'"X-Men", "Narcos" o "Sucesor designado", mor als 42 anys

L'actor i cantant mexicà ha mort per un càncer d'apèndix, una malaltia que no li va permetre reprendre el seu últim paper a la sèrie "The cleaning lady"

Actualitzat

L'actor i cantant mexicà Adan Canto, conegut pels seus papers de Sunspot a "X-Men: días del futuro pasado" (2014) o del vicepresident Aaron Shore a la sèrie "Sucesor designado", de Netflix, va morir aquest dilluns, als 42 anys, per un càncer d'apèndix. Ho ha dit la seva representant Jennifer Allen en un comunicat a The Hollywood Reporter, en què destaca que Canto no va voler fer públic el diagnòstic de la malaltia.

"L'Adan tenia una profunditat d'esperit que pocs coneixien de veritat. Els que ho van poder veure, van canviar per sempre", diu al comunicat. "Molts el trobaran a faltar".

Al compte d'Instagram de l'actor s'hi ha publicat un últim missatge: "Un home que mai es va queixar i que va inspirar a tants. T'estimem per sempre", diu al costat d'una cita de Tolkien

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adan Canto (@adancanto)

La seva parella i col·laboradora, Stephanie Ann Canto, amb qui tenia dos fills, Roman Alder, de 3 anys, i Eve Josephine, de 18 mesos, diu: "Fins aviat, Adam, el meu tresor per sempre".

 

Entre Mèxic i els Estats Units

Canto va néixer el 5 de desembre del 1981 a Ciudad Acuña, a l'estat de Coahuila, al nord de Mèxic, i va créixer entre les cultures mexicana i la dels Estats Units, ja que anava a l'escola a Texas i després tornava a casa, a Mèxic.

Primer va voler ser cantautor i, encara d'adolescent, es va traslladar a Ciutat de Mèxic. La seva carrera en la interpretació va començar el 2009 amb el seu debut a la sèrie mexicana de televisió "Estado de gracia". Però la seva gran oportunitat als Estats Units no va ser fins al 2013, amb un paper a la sèrie de Kevin Williamson "The following", protagonitzada per Kevin Bacon.

El 2014 va arribar un dels papers que li va donar més ressò, el del mutant Sunspot a "X-Men: días del futuro pasado". L'any següent, a la televisió, va fer el paper del polític Rodrigo Lara Bonilla a l'exitosa sèrie "Narcos".

Adan Canto va interpretar el mutant Sunspot a X-Men (Instagram)

Canto va protagonitzar "Bruised", en el debut de Halle Berry com a directora, el 2021, i el 2022 va participar a "Agent game". Berry ha dit de Canto a Instagram: "Encara no tinc paraules... Però el meu estimat i dolç amic Adan s'acaba de guanyar el cel. Per sempre, per sempre al meu cor."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Però un dels papers més notables ha estat el del vicepresident Aaron Shore a la sèrie de Netflix "Sucesor designado" al costat de Kieffer Sutherland, que ha recordat l'actor amb afecte en un missatge a Instagram.

"Sembla que darrerament he hagut de fer massa publicacions com aquesta, però tinc el cor trencat per la pèrdua d'Adan Canto. Era un esperit tan meravellós. Com a actor, el seu desig de fer-ho bé, de ser genial i després de fer-ho millor, va ser realment impressionant i el trobaré molt a faltar. També tinc el cor trencat per la seva dona, Steph, i els seus dos fills petits. Adan, que descansis en pau."

 

Abans de morir Canto estava treballant a la sèrie de Fox "The cleaning lady", versió basada en l'argentina "La chica que limpia", en la qual interpretava el mafiós Arman Morales, un paper pel qual era popular actualment. Es pot veure a HBO Max.

La malaltia no li ha permès acabar la tercera temporada de la sèrie, que s'estrenarà el mes de març que ve.

Adan Canto també va dirigir un curtmetratge, "The shot", amb Stephanie Ann Canto el 2014. Els 2020 va dirigir un provocatiu western protagonitzat per Theo Rossi.

ARXIVAT A:
Estats UnitsObituariTelevisióCinema
Anar al contingut