Activistes denuncien la inversió dels bancs en combustibles fòssils amb una acció a la seu del Santander a Barcelona

ACN Barcelona - Activistes del col·lectiu Rebel·lió o Extinció Barcelona han convocat una acció en una seu del Banc Santander per denunciar la inversió del sector en combustibles fòssils. L'acció ha tingut lloc en una oficina del Passeig de Gràcia, on quatre persones s'han encadenat al vestíbul mentre altres han pujat als balcons per penjar una pancarta. La convocatòria ha reunit unes 50 persones, segons els organitzadors. Els impulsors volien posar de manifest els més de 74.000 milions de dòlars que els bancs espanyols més importants han destinat a la indústria fòssil des del 2016. L'acció ha durat una hora i ha acabat sense incidències destacables.

En el marc de la convocatòria també s'ha fet una acció simulant el llançament de petroli "amb el que els bancs s'enriqueixen, mentre afirmen estar compromesos amb el medi ambient". Segons explica el col·lectiu, els Mossos han identificat tots els que han participat de l'acció.

Rebel·lió o Extinció ha exigit que les entitats financeres deixin de finançar combustibles fòssils, així com les empreses que afectin negativament el medi ambient. També que s'aturi el suport a projectes que accentuïn la crisi climàtica. Per contra, exigeix que promoguin l'autoconsum renovable i els projectes d'economia local i sostenible.

Anar al contingut