Acord per contractar 4.700 docents que obre la porta a desconvocar la vaga del 9-F

Les noves contractacions de mestres i professors permetrien reduir una hora lectiva setmanal

RedaccióActualitzat

Principi d'acord entre sindicats i Ensenyament per contractar més docents el curs que ve. Aquest dimecres han acordat la contractació de 4.700 nous mestres i professors per al curs vinent, la qual cosa permetria reduir una hora lectiva setmanal, que els docents podrien dedicar a altres tasques dins del centre. Per Ignasi García Plata, director general professorat, l'objectiu final és millorar la qualitat de l'ensenyament.

"Hi ha hagut un esforç de negociació per totes dues parts amb l'objectiu de millorar l'atenció a l'alumnat, que és l'obligació de les polítiques del departament d'ensenyament i considerar les condicions laborals del professorat."

El pacte entre la Conselleria i els sindicats obre la porta a desconvocar la vaga prevista per al 9 de febrer, a l'espera que tots els convocants de l'aturada hi estiguin d'acord. Per Ramon Font, del sindicat USTEC-STEs, és la millor notícia en molts anys.

"És molt bona notícia, pels joves que estan buscant feina, que és un moment d'optimisme, i dir-los que hi haurà 4714 nous llocs de treball i que hi ha la perspectiva que ens els propers cursos creixi més. És la millor notícia que puc donar des de que sóc sindicalista."

L'acord també preveu que les baixes de més de set dies se substitueixin des del primer dia. Tot plegat s'ha aconseguit amb una nova partida de 140 milions d'euros als pressupostos que no estava prevista inicialment. Segons Ensenyament, aquesta aportació extra servirà també per reduir ràtios i, en moments determinats, desdoblar classes o tenir dos professors a l'aula.

Els sindicats també han arrencat el compromís que, en funció dels pressupostos, podria haver-hi una nova dotació per contractar 4.700 mestres més els dos pròxims cursos. Això permetria reduir una altra hora l'horari lectiu dels docents, i tornar a les 23 hores setmanals a primària i les 18 a secundària que hi havia abans de les retallades.

Des del 2006, quan es va implantar la sisena hora - que posteriorment es va eliminar -, no s'havia contractat un contingent tant gran de mestres i professors en un sol curs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut