Imatge d'un nen a cavall durant unes colònies. (Foto: AECC)
La demanda de colònies escolars ha pujat per primer cop després de tres anys de baixades en la contractació d'aquesta activitat.
Barcelona

Acord per al manteniment de la ultraactivitat del segon conveni col·lectiu del lleure educatiu i sociocultural de Catalunya

Els sindicats i patronal representats a la taula de negociació del tercer conveni col·lectiu del lleure educatiu i sociocultural de Catalunya han arribat a un acord que reconeix explícitament la vigència de l'articulat normatiu del segon conveni, fins a la signatura del tercer. L'acord garanteix els drets laborals de 25.000 treballadors del sector a tot Catalunya

RedaccióActualitzat
Els sindicats i patronal representats a la taula de negociació del tercer conveni col·lectiu del lleure educatiu i sociocultural de Catalunya han arribat a un acord que reconeix explícitament la vigència de l'articulat normatiu del segon conveni, fins a la signatura del tercer. L'acord garanteix els drets laborals de 25.000 treballadors del sector a tot Catalunya.

Aquest acord allunya del perill de la desregulació i la pèrdua de drets laborals propiciada per la reforma laboral més de 25.000 treballadors i treballadores del sector a tot Catalunya.

Tot i això, la dificultat d'un possible acord sobre el tercer conveni es manté a causa de la manca de voluntat de les patronals a incloure en la negociació res que pugui suposar un possible increment de despeses. En aquest punt, la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya volen deixar clar que no se signarà cap acord que no reculli increments salarials per als treballadors i treballadores del sector del lleure, un cop fets els processos de consulta amb els treballadors, delegats i afiliats.

José Antonio Gerona, de la Federació de Serveis de la UGT de Catalunya i membre de la taula de negociació, explica al 324/cat que "el segon conveni va caducar el 2010 i, per tant, la ultraactivitat hauria d'haver acabat. Tot i que al llarg de les negociacions la patronal invocava la reforma laboral per desestimar la possibilitat d'estendre-la, els sindicats hem posat damunt la taula una clàusula del segon conveni que obliga a allargar-la fins que no se signi un tercer conveni. Finalment, estem molt contents d'haver arribat a un acord que se signarà en les properes setmanes."
Anar al contingut