El PP ha manifestat el seu malestar per la convocatòria.
El PP ha manifestat el seu malestar per la convocatòria.
Castelló

Acció Cultural del País Valencià, autoritzada per fer arribar la Via Catalana fins a Vinaròs

La subdelegació del govern espanyol a Castelló ha confirmat que Acció Cultural del País Valencià té el permís per ocupar part de la carretera N-340 al terme municipal de Vinaròs, al Baix Maestrat, l'11 de Setembre. La Via Catalana arribarà fins al País Valencià, tot i el malestar expressat pel govern d'Alberto Fabra i membres del PP valencià.

RedaccióActualitzat
La subdelegació del govern espanyol a Castelló ha confirmat que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) té el permís pertinent per ocupar part de la carretera N-340 al terme municipal de Vinaròs, al Baix Maestrat, entre les 16.00 i les 18.00 hores d'aquest pròxim 11 de Setembre. Així, la Via Catalana arribarà fins al País Valencià, tot i el malestar expressat pel govern d'Alberto Fabra i membres del PP valencià.

Segons han confirmat fonts de la subdelegació, ACPV va sol·licitar el mes d'agost ocupar els punts quilomètrics 1.058 i 1.059 entre els termes municipals de Vinaròs i Alcanar, al Montsià. La sol·licitud ha estat admesa sota el lema "Cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat" i amb una previsió d'assistència de més de 500 persones. Està previst que hi participin, entre altres, el músic i compositor vinarossenc Carles Santos i els pares de Guillem Agulló, el jove independentista valencià assassinat per la ultradreta ara fa 20 anys.

Diverses veus del PP valencià s'han mostrat contràries al pas de la Via Catalana pel territori. Així, el secretari general del Partit Popular valencià, Serafín Castellano, ha reclamat fermesa a tots els partits polítics valencians per oposar-se a la celebració de la cadena humana. Castellano ha instat a respectar "les senyes d'identitat dels valencians, perquè els ciutadans d'aquesta comunitat tenim molt clar quina és la nostra llengua, la nostra bandera i el nostre himne".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut