Un taxi sense conductor circulant pels carrers de San Francisco
Un taxi sense conductor circulant pels carrers de San Francisco

Accidents i problemes tecnològics: polèmica amb els taxis sense conductor a San Francisco

Els taxis sense conductor ja són una realitat a San Francisco, als Estats Units, on una companyia de General Motors i una de Google competeixen als carrers

Actualitzat

Un telèfon mòbil i escriure una adreça. Per agafar un taxi a San Francisco ja no cal res més. Ni tan sols conductor.

A la ciutat californiana, cada vegada és més habitual veure volants que giren sols, com per art de màgia. Són cotxes autònoms. La ciutat del Golden Gate és la primera del món on operen els taxis sense conductor. Als carrers hi conviuen cotxes de Cruise, propietat de General Motors, i de Waymo, un projecte de Google.

"Està sent un viatge molt segur" o "condueix a la velocitat que toca" són alguns dels comentaris que fan usuaris que han utilitzat aquests taxis autònoms.

El volant d'un taxi sense conductor a San Francisco
El volant d'un taxi sense conductor a San Francisco

Però no tothom ho veu així. Grups d'activistes ecologistes ho consideren "una nova manera de dominació del cotxe i el transport individual". És per això que estan boicotejant-los posant cons sobre el parabrisa, perquè s'activin els sensors i el cotxe es quedi paralitzat.

La polèmica ha incrementat amb fets com un accident fa deu dies en què un cotxe va xocar amb un camió de bombers i el passatger va quedar ferit, l'atropellament d'un gos o quan deu vehicles van quedar aturats i van bloquejar el trànsit perquè no van poder establir connexió via internet amb la central a causa d'un festival de música que se celebrava al costat.

Un taxi sense conductor va xocar contra un camió dels bombers fa deu dies a San Francisco
Un taxi sense conductor va xocar contra un camió dels bombers fa deu dies a San Francisco

Tot plegat ha fet que disminueixi el nombre de taxis autònoms en circulació mentre s'ha encetat un debat, tecnològic, laboral i ètic que tot just comença.

Mira el reportatge del "Telenotícies vespre" sobre els taxis autònoms de San Francisco:

 

 

ARXIVAT A:
AutomocióTecnologiaEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut