Accés obert als "papers de Panamà"

El Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació ha penjat en línia una base de dades amb tota la informació dels "papers de Panamà"

RedaccióActualitzat

El que es coneix com els "papers de Panamà" són milions de documents referents a més de 200.000 empreses pantalla -"offshore" en anglès- que estan a l'abast de tothom, a partir d'avui, en una base de dades penjada a internet i en la qual es podrà fer recerca per noms. S'ha publicat a les 8 del vespre i en els primers moment la web ha tingut alguns problemes.

És tota la documentació de la firma panamenya Mossack Fonseca que el diari alemany Süddeutsche Zeitung va aconseguir fa un any gràcies a una filtració de procedència desconeguda. Des llavors el Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ) s'ha dedicat a analitzar els documents. El 3 d'abril els mitjans de comunicació associats a l'ICIJ van començar a publicar-ne informacions relacionades amb personalitats conegudes, polítics o empresaris.

En la base de dades també hi ha informació de 100.000 companyies més, procedent de filtracions prèvies investigades per l'ICIJ. Segons l'ICIJ, no es divulgaran totes les dades de manera massiva, sinó que dels documents s'hi ha tret els registres de comptes bancaris, els correus electrònics, els números de telèfon i altres dades que han considerat que tenen caire personal o privat.

La intenció de l'ICIJ i dels mitjans de comunicació associats és continuar investigant i explotant les dades i oferint-les en informacions pròpies, encara que ja estiguin a l'abast de tothom.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut