La PAH ha ocupat l'Ajuntament de Barcelona
La PAH ha ocupat l'Ajuntament de Barcelona
Barcelona

La PAH acampa durant deu hores a l'Ajuntament de Barcelona

L'ocupació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a l'Ajuntament de Barcelona reclamava posar a zero la llista d'espera per a pisos socials

RedaccióActualitzat

Acampada de prop de deu hores de la PAH a l'Ajuntament de Barcelona. Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han entrat aquest dijous al matí al consistori en protesta per la llarga llista d'espera de pisos d'emergència que pateixen les famílies necessitades. Moltes famílies es veuen abocades a viure, amb fills, en pensions.

Al voltant de les vuit del vespre, els membres de la PAH han posat fi a l'acampada després d'haver arribat a un acord per tenir una reunió dilluns amb les tres administracions implicades.

 

Acampats des del matí

Cap a un quart de 12, una cinquantena de persones, alguns dels quals menors, han ocupat el vestíbul de l'Ajuntament, a la plaça de Sant Miquel, i hi han desplegat matalassos inflables.

 

Els activistes tenien intenció de quedar-s'hi fins que l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat creïn un comitè de crisi per complir la llei 24/2015 i posar a zero la llista d'espera de la Mesa d'Emergència.

Actualment, segons la PAH, a Barcelona hi ha 550 famílies pendents que els donin un pis d'emergència. I 600 persones, la majoria procedents de desnonaments, estan reallotjades en pensions, albergs, hostals o residències d'estudiants que en molts casos no compleixen les condicions mínimes de salubritat.

Van de pensió en pensió, de vegades diversos cops en un mateix mes, sobretot ara a l'estiu, quan aquests allotjaments tenen més reserves de turistes.

El portaveu de la PAH, Santi Mas de Xaxàs, reclama reallotjaments en condicions dignes:

"Es veuen obligades a estar en pensions, albergs, residències d'estudiants, de forma temporal, sense una solució, compartint habitacions, sense accés a cuina, ni tan sols a una nevera, o un espai per estudiar o jugar.

Estan amuntegades en aquestes alternatives habitacionals que havien de ser d'uns dies o una setmana, però que s'han convertit en solucions definitives per a les famílies."

 


Els activistes critiquen la insalubritat d'alguns espais i es queixen que no s'ha donat resposta a les seves demandes perquè sempre s'ha al·legat que "no es pot" o que "no hi ha pisos":

"No només s'estan vulnerant drets humans, també tractats internacionals que ha signat l'Estat, i s'està incomplint la llei 24/2015, que tant ens va costar aprovar i recuperar-la."

La Plataforma explica que aquests allotjaments són gestionats per una empresa del sector turístic, Snow Travel, i demanen que es revisi el conveni.

Colau: "Som els primers indignats"

Ada Colau ha afirmat en una roda de premsa que la PAH té "tota la raó" d'exigir solucions (ACN)


L'alcaldessa de Barcelona i exportaveu de la PAH, Ada Colau, ha donat la raó a la Plataforma i ha reclamat la implicació de la Generalitat per reduir la llista d'espera:

"Som els primers indignats amb la situació de la Mesa d'Emergència, i demanem que la Generalitat faci la seva part."

Colau parlarà de la qüestió en la reunió que tindrà el 30 de juliol amb el president, Quim Torra. Segons ha dit, l'Ajuntament de Barcelona assumeix el 80% dels reallotjaments, quan la Generalitat és responsable del 60% de l'àmbit de l'habitatge i el consistori, del 40%.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut