L'escriptor i guionista Jair Domínguez el passat 21 de gener de 2013, quan va anar a declarar. (Foto:ACN)
L'escriptor i guionista Jair Domínguez el passat 21 de gener de 2013, quan va anar a declarar. (Foto:ACN)
Barcelona

Absolts Jair Domínguez i Bibiana Ballbè pel cas del "Bestiari il·lustrat"

Manos Limpias va presentar una denúncia el 2012 per un presumpte delicte d'injúries contra la corona espanyola

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha arxivat la causa contra el periodista i escriptor Jair Domínguez i els responsables del programa de Televisió de Catalunya "Bestiari il·lustrat". El jutge Javier Gómez Bermúdez considera que el contingut del programa emès el 9 d'octubre del 2012, i on es simulava un tiroteig usant una caricatura de Joan Carles I, no incorre en un delicte d'injúries a la corona espanyola.

El jutge considera que els fets investigats estan emparats pel dret a la llibertat d'expressió.

El mateix Jair Domínguez ha escrit un tuit amb una fotografia de la decisió judicial.


L'emissió d'aquell programa, sota el títol "Paraules que maten", va ser objecte d'una portada en un diari espanyol i, posterioment, el sindicat d'ultradeta Manos Limpias va presentar una querella contra Jair Domínguez i la presentadora del programa, Bibiana Ballbè, per un delicte d'injúries contra la corona espanyola. La fiscalia, després de veure el vídeo del capítol i rebre un informe dels Mossos, també va considerar que tots dos haurien pogut cometre aquest delicte.

Quan Bibiana Ballbè va declarar pel cas ja va explicar que tot plegat només era una paròdia sobre el rei, en un espai d'humor que jugava amb l'estètica de Tarantino.

 

Anar al contingut