Barcelona

Absolt un conductor ebri en no poder demostrar que fos un perill per al trànsit

Sentència polèmica relacionada amb un delicte de trànsit. L'Audiència de Barcelona ha absolt un conductor que havia donat positiu en alcoholèmia i que va ser condemnat per un delicte contra la seguretat del trànsit pel jutjat penal número 1 de Manresa. Jordi R. S. havia de pagar una multa de 1.080 euros i li havien de retirar el permís de conduir durant un any. La seva defensa va recórrer la sentència en entendre que no va quedar acreditat que circulés sota la influència de begudes alcohòliques i que la seva conducció representés un "perill abstracte" per a la resta d'usuaris de la via.

Actualitzat
La Secció Cinquena de l'Audiència recorda en la sentència que Jordi R. S. presentava una "important" taxa d'alcohol -de 0,88 mil·ligrams per litre d'aire aspirat-, però va assenyalar que aquesta dada no és suficient per afirmar amb rotunditat que les seves facultats psicofísiques de reacció i percepció estiguessin minvades.

En aquest sentit, va subratllar que els agents que el van detenir no van veure que cometés cap maniobra anormal. Només circulava a velocitat reduïda. En referència als símptomes d'embriaguesa, l'agent que va parlar amb el processat explica que aquest tenia la parla pastosa però que vocalitzava, cosa que, per al tribunal, no és suficient per condemnar-lo, i és per això que l'ha absolt.
Anar al contingut