Madrid

Abascal recorre a Trump, Meloni i Orbán per amagar les dissensions dins el partit

Demanen que Fiscalia i la Secretaria d'Estat de la Memòria Històrica investigui un possible delicte d'odi en el grup que va cantar "Volveremos al 36" a l'acte de Vox

RedaccióActualitzat

Vox ha celebrat aquest cap de setmana a Madrid la seva festa anual, un acte on el líder de l'extrema dreta ha volgut tapar les desavinences dins el partit i donar una imatge de força.

En plena crisi interna després de l'abandonament del partit de Macarena Olona, i la defenestració del secretari general, Javier Ortega Smith, Santiago Abascal ha aplegat milers de persones, 15.000 segons els organitzadors, a l'espai MadCool.

L'acte ha servit per fer la presentació pública del nou secretari general de Vox, Ignacio Garriga, que compatibilitzarà el lideratge del partit a Catalunya amb el càrrec de número dos de Santiago Abascal.

Vox ha volgut donar una imatge d'unitat i cohesió amb discursos preparats amb l'objectiu d'allunyar qualsevol ombra de crisi interna.

Davant un públic entregat que el corejava amb crits de "president, president", Santiago Abascal ha fet gala de comptar amb ampli suport internacional. Per fer-ho s'ha envoltat --a distància-- de convidats de l'extrema dreta europea, com la futura primera ministra italiana, Giorgia Meloni, el primer ministre d'Hongria, Viktor Orbán, el primer ministre de Polònia, Mateusz Morawiecki, o l'expresident colombià Álvaro Uribe.

La cirereta l'ha posat el missatge enviat per l'expresident dels Estats Units Donald Trump des del seu avió particular. Trump ha agraït "la increïble feina que està fent Abascal", i ha afegit: "Tots hem d'assegurar-nos de defensar les fronteres i l'agenda conservadora".

En l'acte s'ha fet una desfilada de les banderes de les 52 províncies espanyoles, amb abanderats que feien al·lusió a personatges històrics. Una desfilada que ha estat objecte de bromes a les xarxes:

 

L'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica ha demanat a la Fiscalia que investigui l'actuació d'Infovlogger y Los Meconios, que han cantat dalt de l'escenari el tema "Volveremos al 36". A la cançó, que s'ha viralitzat a les xarxes socials, es fan referències a la Guerra Civil Espanyola, a les violacions en grup, a la immigració o al col·lectiu LGTBIAQ+.

El tema diu: "Emprenyem sempre els comunistes, feministes i progres, PSOE, Podem, Esquerra, Bildu, Puigdemont i Rufián". Un dels noms propis de Podem, Pablo Echenique, ha batejat el grup com "els Take That nazis":

 

 

L'Associació per a la Recuperació de la Memòria Història ha demanat que la Fiscalia investigui l'actuació a l'acte de Vox i que la Secretaria d'Estat de la Memòria Històrica "actuï com a denunciant per un delicte d'odi".

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaTrump VoxSantiago Abascal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut