A 45 ºC i lluny de la platja: neguit per les piscines i la sequera a municipis en emergència

La Federació i l'Associació Catalana de Municipis demanen negociar l'obertura de piscines a l'estiu als pobles amb emergència per sequera, tement que el govern en deixi moltes fora del cens de refugis climàtics

RedaccióActualitzat

L'escenari d'un estiu sense piscines municipals obertes preocupa als ajuntaments de poblacions en emergència per sequera.

La Federació i l'Associació Catalana de Municipis demanen negociar-ne l'obertura, perquè temen que el cens que prepara el govern per obrir-les com a refugi climàtic pugui deixar-ne moltes fora.

Molts asseguren que les necessiten per fer front a les altes temperatures. És el cas de Figueres, on l'estiu passat es va assolir el rècord de temperatura més alta mai enregistrada a Catalunya, 45 graus i mig; o el cas de Sant Joan de Vilatorrada, amb pics de 40 graus.

En aquest municipi hi ha l'equipament d'estiu més gran i amb més abonats del Bages. Són 4 piscines, una de buida i en obres perquè perdia i que no poden omplir per l'estat d'emergència. I tampoc podrien obrir portes perquè, per garantir la recirculació de l'aigua, la piscina s'ha de reomplir cada dia donat que se'n perd per evaporació i per desbordament.

"Tenim una biblioteca gran, però tampoc veiem que mil persones hagin d'anar a una biblioteca", explica l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Solernou

"Farem el que s'hagi de fer, però en hores punta la nostra piscina absorbeix més de 700 persones i seria important que es pogués mantenir oberta", afegeix Agustí Comas, alcalde de Santpedor, un altre dels ajuntaments que demanen que el tancament de la piscina es contempli com a últim recurs.  

Creuen que estalviar aigua i piscines obertes ha de ser compatible, sobretot per donar una opció a aquelles famílies que no poden marxar.

 

ARXIVAT A:
Sequera
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut