Barcelona

El Museu del Disseny obre diumenge amb més de 70.000 peces d'exposició

Les peces es distribueixen en quatre exposicions que pretenen crear un vincle entre les obres i els creadors de diversos períodes

RedaccióActualitzat

El Museu del Disseny de Barcelona obre al públic diumenge amb quatre exposicions i més de 70.000 peces. Ho ha anunciat dimecres l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, juntament amb la directora del museu, Pilar Vélez, i el tinent alcalde Jaume Siurana, a l'edifici Disseny Hub, a les Glòries. El projecte costarà 3,8 milions d'euros l'any i, fins al 31 de gener l'entrada serà gratuïta pel públic.

El museu està compost per col·leccions històriques d'arts decoratives, tèxtils i gràfiques; col·leccions de disseny gràfic, industrial i de moda; així com obres d'art d'autor. També acull un centre de documentació amb més de 22.000 documents relacionats amb les arts de l'objecte i del disseny.

El Museu del Disseny s'estrena amb quatre exposicions inicials, la durada de les quals serà d'entre tres i cinc anys cadascuna. L'objectiu és establir un vincle entre les obres i els creadors de totes les disciplines en diferents períodes. Per això, cada exposició tracta una temàtica diferent. Explicar el sentit dels objectes de la vida rutinària i per què s'han convertit en patrimoni cultural, n'és una. O, la segona exposició que tracta la relació entre el vestit i el cos. Una altra exposició agrupa les obres dels pioners del disseny gràfic. I, l'última transporta al visitant a un món de formes, tècniques i manufactures.

L'alcalde Trias s'ha mostrat satisfet per l'obertura d'un "museu molt esperat després d'un llarg procés". A més a més, ha pronosticat una transformació urbanística de les Glòries que, segons ell, convertirà el nus "en un punt de centralitat metropolitana i un pol d'atracció per als ciutadans".

Per la seva banda, la directora del museu, Pilar Vélez, ha reconegut que la inauguració de l'equipament no suposa "el final d'un projecte", sinó "el començament d'una nova etapa".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut