Sevilla

956 delegats escullen el pròxim secretari general del PSOE

El 38 Congrés Federal del PSOE és l'instrument que serveix per decidir quin dels dos candidats, Alfredo Pérez Rubalcaba o Carme Chacón, serà el pròxim secretari general del partit. La decisió va a càrrec dels 956 delegats amb dret a vot, que van començar a arribar aquest dijous a Sevilla.

RedaccióActualitzat
La gran majoria dels delegats participants ve determinada per la xifra de militants que té cada comunitat autònoma. Concretament, es designa un delegat per cada 230 militants o per una fracció superior a 115. Catalunya aporta en aquest congrés 101 delegats: 76 de Barcelona, 5 de Girona, 7 de Lleida i 13 de Tarragona.

En realitat hi acudeixen 972 delegats però d'aquests només 956 tenen dret a votar el secretari general i la seva executiva. Concretament els 922 elegits als territoris, més 20 delegats que aporten les Joventuts Socialistes, 3 provinents de la Federació Europea i 11 delegats de la Coordinadora Amèrica.

A més, també hi ha, sense vot, 16 delegats de les organitzacions sectorials i una representació del corrent intern Esquerra Socialista, composta per 15 membres.

Les candidatures han de tenir un aval mínim d'un 20% del nombre de delegats amb dret a vot. La recollida d'avals es fa una vegada constituïda la comissió electoral del congrés. Els estatuts prohibeixen als aspirants recollir més d'un 30% d'avals i també prohibeix als delegats avalar més d'un aspirant.

El termini per presentar la candidatura acaba dissabte a les 9.00. Posteriorment, a les 11.00, es constitueix el plenari i es proclamen els candidats aspirants que hagin presentat el nombre suficient d'avals.

Dissabte, entre les 9.30 i les 11.30, es voten les candidatures, i s'espera que cap a les 14.00, en la sessió de clausura, es donin a conèixer els resultats i es constitueixi la nova Comissió Executiva Federal.

Anar al contingut